1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Pārsteidzoši: 65% jeb 1 252 000 Latvijas iedzīvotāju neatceras pērnajos Ziemassvētkos saņemtās dāvanas

 

Šī gada decembrī veiktā aptauja liecina, ka aptuveni divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju vairs neatceras visas pērn saņemtās Ziemassvētku dāvanas. Turklāt daļa arī atzīst, ka ne visas dāvanas bijušas pārdomātas un sniegušas cerēto gandarījumu. Lai šogad sarūpētās dāvanas saņēmējiem noteikti paliktu siltā atmiņā un sagādātu prieku,  t/p Alfasadarbībā ar SOS Bērnu ciematu asociācijušogad piedāvā pievienot iegādātajām dāvanām arī “gabaliņu” sirsnības un prieka. Tādēļ no 12. decembra t/p Alfaiespējams iegādāties skaistu sertifikātu, kā apliecinājumu tam, ka dāvanas saņēmēja vārdā veikts ziedojums SOS Bērnu ciematu gādībā esošajiem 800 bērniem un jauniešiem, sagādājot viņiem bezrūpīgāku un gaišāku 2019. gadu.

Šī mēneša sākumā veiktās aptaujas dati apliecina – Ziemassvētku dāvanu pirkšana, tuvinieku un draugu apdāvināšana Latvijā ir stabila tradīcija. 90% iedzīvotāju atdzinuši, ka pērnajos Ziemassvētkos saņēmuši dāvanas. No tiem 44% pērn saņēmuši līdz pat trim dāvanām, bet 22% vairāk par četrām. Tomēr vairāk nekā ceturtā daļa respondentu jeb tikai 636 000 Latvijas iedzīvotāju atzinuši – dāvanas bijušas, taču to skaitu vairs neatminas. Savukārt iedzīvotāju skaits, kas atminas visu dāvanu saturu, ir vien 35 %. Diemžēl šādi dati nav iepriecinoši, jo nozīmē, ka dāvanām pietrūkusi emocionālā vērtība.

“Dāvāt prieks mūsos nenoliedzami ir. Tādēļ šogad kopā ar SOS Bērnu ciematu asociācijuesam sarūpējuši t/p Alfaapmeklētājiem ko patiesi īpašu. Iespēju pievienot tradicionālajām dāvanām vēl vairāk sirsnības un prieka, veicot ziedojumu dāvanas saņēmēja vārdā” stāsta t/p Alfavadītāja Irīna Toropova, uzsverot, ka tieši šī papildu dāvana saņēmējiem atmiņā paliks ar labo darbu sajūtu arī pēc tam, kad svētki būs beigušies. “Mums, t/p Alfakomandai, ir svarīgi atbalstīt un uzlabot cilvēku labsajūtu un vidi, kurā dzīvojam. Un šādi mēs varam radīt dubultu prieku – dāvanas ar papildu vērtību tuvajiem un finansiālu atbalstu tiem, kam tas nepieciešams, jo visi ienākumi 100% apmērā nonāks SOS Bērnu ciematu asociācijā.”

Aptaujājot respondentus par to, vai visas saņemtās dāvanas sniegušas patiesu gandarījumu, 713 000 iedzīvotāji atzinuši, ka diemžēl tikai daļēji vai vispār nē. Kā būtiskākie iemesli šādam vērtējumam norādīta sajūta, ka dāvana iegādāta steigā un nepārdomāti, kā arī atziņa, ka saņemtās dāvanas nebija noderīgas. Savukārt, taujāti par mīļākajām dāvanām, gandrīz puse iedzīvotāju atzinuši, ka rūpīgi izsvērtās dāvanas ir tās, kas saņēmējus iepriecina visvairāk. 21% dāvanu saņēmēju jutušies laimīgi, saņemot no dāvinātājiem pašdarinātas dāvanas, bet 15% gadījumu apmierinājuma pamatā bijusi iepriekšēja vienošanās par dāvinājuma saturu.

“Mēs esam priecīgi un pateicīgi t/p Alfa par šādu iniciatīvu, aicinot cilvēkus Ziemassvētkos ne tikai pasniegt unikālu dāvanu – ziedojuma sertifikātu saviem mīļajiem, bet vienlaicīgi atbalstīt arī vecāku gādību zaudējušos bērnus, lai viņi varētu piedzīvot ģimenes siltumu.  Mēs ticam, ka šis būs lielisks veids, kā aicināt cilvēkus aizdomāties par dzīves būtiskākajām vērtībām – mājām, ģimeni un mīlestību,” saka Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja.

Lai gūtu pārliecību, ka iegādātā dāvana noteikti sniegs prieku un paliks atmiņā, šogad t/p Alfa aicina dāvanām pievienot arī otru – papildu dāvanu – skaistu sertifikātu, kas apliecina, ka dāvinātājs palīdzēs SOS Bērnu ciematiem realizēt tā cēlos mērķus 2019. gadā. Papildu dāvanu varēs iegādāties t/p Alfaīpaši izveidotā stendā no 12. līdz 31. decembrim laika posmā no plkst. 12:00 līdz 20:00. T/p Alfa unSOS Bērnu ciematu asociācijabūs pateicīga par katru noziedoto eiro centu, taču, lai saņemtu sertifikātu, ziedojumam jābūt vismaz 5 EUR vērtībā.

Aicinām arī uzņēmējus šajos svētkos darīt labus darbus un izvērtēt, vai tieši šī nebūs īstā dāvana, ar ko pārsteigt savus sadarbības partnerus.

Autors: Alfa

14,12.2018.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.