13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Elizabete II pakāpeniski gatavo savu dēlu tronim!

 

Laikam ejot Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kurai šogad apritēs jau 93 gadi, iespējams, liks savam dēlam, troņmantiniekam princim Čārlzam pārņemt daļu karalienes pienākumu.

Princis Čārlzs troņa mantinieka lomai ir gatavojies visu savu mūžu, un šobrīd pasaule savus skatienus vērš tieši uz viņu un viņa sievu Kamillu. Kamilla arvien biežāk redzēta sabiedrībā, un viņa veic arvien vairāk un vairāk publisku uzrunu, kā arī nodarbojas ar labdarību. Arī princis Viljams, kurš ir rindā uz troni aiz tēva, ir uzņēmies savu daļu pienākumu nastu. Karalienes vecums dara savu, un visticamāk mēs viņu sabiedrībā redzēsim mazāk, līdzīgi, kā princi Filipu, kurš jau pirms vairākiem mēnešiem ir pārstājis piedalīties publiskos pasākumos savas veselības dēļ. 

Vēl zināmas pārmaiņas karaliskās ģimenes dzīvē ir ienesusi Meganas Mārklas ierašanās un laulības ar princi Hariju. Viņai ir piešķirts tāds status, kāds līdz šim nav bijis nevienai prinča līgavai – Saseksas Hercogiene. Megana ir īpaša ar to, ka viņa ir pirmā sieviete ar citu ādas krāsu, kas salaulājusies ar karaliskās ģimenes locekli. Vēl svarīgi ir tas, ka pirms Megana ar Hariju salaulājās, pārim bija jālūdz atļauja karalienei. Elizabete II šīs laulības atbalstīja, atstājot īpašu vēstījumu, kurš maina karalisko ģimeņu kārtību – viņa piekrita laulībām ar šķirteni, viņa atbalsta attiecības, kurās ir citas rases pārstāve un viņa pieļāva šīs laulības pat par spīti tam, ka Megana ir bijusi populāra amerikāņu seriāla aktrise jeb gluži vienkārši spilgta publiskā persona. Šis viss nozīmē tikai to, ka karaliene dod iespēju jaunajai karaliskajai paaudzei klausīt savai sirdsbalsij un laulāties ar cilvēku, neskatoties uz tā statusu, piederību, ādas krāsu vai šķirtajām laulībām. 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.