4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kādēļ Elizabete II nepaklausīja tēvu, karali Džordžu VI un apprecēja mīļoto Filipu?

 

20.novembrī 93 gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II un 98 gadus vecais princis Filips atzīmēja savu 72. kāzu gadadienu! Keita Midltone un princis Viljams savā Instagram profilā publicēja attēlu, kurā Elizabete II un Filips redzami pavisam, pavisam jauni. Šādi Kensingtonas hercogi publiski apsveikuši viņas Augstību un princi Filipu ar 72 kāzu gadadienu.”Apsveicam Viņas Augstību karalieni un Viņa Augstību, princi Filipu ar 72 kāzu gadadienu,” – teikts publikācijā.

Elizabete apprecējās ar Filipu Mauntbatenu 1947.gada 20.novembrī. Par šo ģimenei svarīgo notikumu atcerējās tieši Keita Midltone. Kembeidžas hercogu Instagram kontā tika publicētas divas fotogrāfijas, pirmajā fotogrāfijā pāris tikai nesen uzsākuši kopdzīvi, bet otrajā fotogrāfijā redzams pāra nesen uzņemtais foto. 

Zināms gan, ka paši gaviļnieki tieši šajā datumā bijuši šķirti, jo karaliene Elizabete II atradās Londonā, bet princis Filips – Sandringemas pilī Norfolkas grāfistē.

Interesanti, ka karaliene un princis Filips bija pazīstami jau 13 gadus pirms viņi nosvinēja kāzas! Romantiskas jūtas uzplauka tikai ar laiku, tas notika aptuveni 8 gadus pirms kāzu atzīmēšanās, kad jaunā princese Elizabete apciemoja militāro jūrnieku koledžu Dortmundē, kur tolaik mācījās princis Filips.

Elizabetes tēvs, karalis Džordžs VI bijis negatīvī noskaņots pret šīm attiecībām. Prinča Filipa tēvs, grieķu princis Andrejs, bijis draudzīgās attiecībās ar Āfolfu Hitleru. Princis Filips tolaik bijis visai nabadzīgs un pilnīgi neko nevarēja dot Elizabetei, izņemot savu titulu. Pāra mīlestība bija lielāka par Elizabetes tēva iebildumiem. Elizabete saulaulājās tēvam nezinot un viņam nācās “piekāpties”, lai vēlāk uzrīkotu “īstās” kāzas. Savas mīļotās dēļ princis Filips atteicās jebkad pretendēt uz karaļa titulu, kā arī nomainīja ticību no pareizticības uz katoļu ticību, taču vēlāk viņam tika piešķira Edinburgas hercoga titulu.

Elizaebetes un Filipa laulībā dzimuši četri bērni – vecākais dēls, princis Čārlzs, princese Anna, princis Endrjū un princis Edvards. Viņiem ir arī bagātīgs pulciņš mazbērnu un mazmazbērnu. Karaliene Elizabete II ir ļoti labās attiecībās ar mazdēla sievu Keitu  Midltoni un, iespējams, vēlētos viņu redzēt tronī tad, kad pati vairs nevarēs šos pienākumus pildīt. Jāņem vērā, ka karaliskās ģimenes noteikumi gan nosaka, ka pirmais rindā uz troni pēc karalienes ir viņas un prinča Filipa vecākais dēls, princis Čārlzs.

Foto

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.