13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Princis Viljams 14 gadu vecumā savai mammai, princesei Diānai, devis sirsnīgu solījumu (+VIDEO)

 

Kad izšķīrās prinča Viljama un prinča Harija vecāki, vecākajam brālim Viljamam bija vien 14 gadu. Viljamam vienmēr bijušas tuvas attiecībās ar savu mammu, viņš vienmēr atbalsītijis Diānu. 

Pēc kāzām ar princi Čārlzu Diāna ieguva titulu “Velsas princese”. Agrāk Diānu vajadzēja uzrunāt kā “karalisko augstību” un viņas priekšā paklanīties, bet Diānai tas radīja pamatīgu diskomfortu. Diāna vairākas reizes sacījusi, ka nekad nav varējusi pierast pie sava titula. Kad viņa izšķīrās no Čārlza, karaliene Elizabete II vēlējās paturēt karalisko titulu monarhu ģimenē, bet princis Čārlzs uzskatīja, ka pašu “princeses” titulu Diānai atņemt nedrīkst!

Pēc šķiršanās Diāna varēja paturēt savu iegūto titulu “Velsas princese”, tomēr vairs ne obligāto uzrunu “karaliskā augstība”, kā to noteica monarhu ģimenes likumi. Varētu šķist, ka tas Diānas dzīvi atviegloja, tomēr tā nebūt nebija… Lai arī, viņu pašu satiekot vairs nevienam nebija jāpaklanās un obligāti jāuzrunā Diāna šajā uzrunas formā, viņai pašai tas bija jādara ikreiz, kad viņa satika savu bijušo vīru, savus dēlus vai jebkuru citu karaliskās ģimenes locekli…

Princis Viljams savai mammai esot devis sirsnīgu solījumu, tā ziņots izdevumā “Mirror”. Kāds Bekingemas pils darbinieks Pols Barels atceras šo gadījumu. Viņš pastāstījis, ka princis Viljams Diānai teicis: “Tikai neuztraucies, mammīt, kad es kļūšu par karali, es atdošu tev tavu titulu.” Pēc gada, kad princim Viljamam bija 15 gadu, viņa un brāļa, prinča Harija, mamma gāja bojā autokatastrofā 1997.gada 31.augustā.

Video

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsDieviete.lv Atziņa 1000
Nākamais rakstsDieviete.lv Atziņa 1001