0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Pārsteidzoši fakti, kuri liks Tev piesprādzēties dodoties ceļā!

 

2

Drošības josta ir visefektīvākā drošības ierīce, lai novērstu iespējamās traumas vai pat letālu iznākumu ceļu satiksmes negadījumos. Drošības jostu galvenais mērķis ir pavisam vienkāršs – pasargāt pasažierus no iespējamām traumām pārvietojoties ar automašīnu.

Vai tu mēdz izvairīties no drošības jostu lietošanas pārvietojoties ar automašīnu? Uzzini patiesi pārsteidzošus faktus par drošības jostu lietošanu, kas liks tev mainīt tavus līdzšinējos paradumus. 

1. Ja automašīna ir kaut reizi cietusi nelielā avārijā, tad būtu nepieciešams nomainīt drošības jostu sistēmu, jo drošības sistēma tiek bojāta pēc pirmās sadursmes.

2. Jūs uzskatāt, ka drošības spilveni jūs pasargās labāk par drošības jostām? Tā nebūt nav – drošības spilveni nodrošina papildus aizsardzību sadursmes laikā, ja nebūsiet piesprādzējies tad pavisam iespējams drošības spilveni izslīdēs zem jums, jo no trieciena varat pārvietoties pa automašīnas salonu.

3. Par katru 1% pieaugumu drošības jostu izmantošanā tiks glābtas līdz pat 100 cilvēku dzīvības. Lietojot pareizi drošības jostas, risks gūt smagus ievainojumus vai pat letālu iznākumu samazinās līdz 61%.

4. Ļoti bieži novērojams, ka pasažieri, kas sēž automašīnas aizmugurē neizmanto drošības jostas, neapzinoties, ka notiekot sadursmei viņi var ļoti smagi traumēt gan sevi, gan priekšā sēdošos pasažierus, jo no trieciena tie var tikt pārvietoti uz automašīnas priekšu.

Atceries, ka drošības jostas ir paredzētas gan autovadītājiem, gan pasažieriem. Kā arī, ja kādreiz tev ir nācies ciest pat mazākajā sadursmē, tad būtu svarīgi savu automašīnu nodot speciālistu rokās, lai pārliecinātos, ka drošības sistēmas strādā korekti.

 

Raksts tapis sadarbība ar: logo

Avots: aa.co.za

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.