14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Vai bailes no sēšanās pie stūres tevi ierobežo? Laiks tās pārvarēt un atgriezties uz ceļa!

 

maxresdefault

Bailes no sēšanās pie automašīnas stūres un būt vienam no satiksmes dalībniekiem šobrīd ir diezgan izplatīta un nepatīkama problēma – problēma, kuru jūs varat atrisināt.

Iemesli, kāpēc cilvēki baidās sēsties pie automašīnas stūres ir dažādi – nepārliecinātība par sevi, iepriekš izraisītas avārijas, gūtie ievainojumi esot pie automašīnas stūres, veselības stāvoklis, citu cilvēku nosodība un neuzticība sev kā autovadītājam.

Vai kādu no šīm pazīmēs novēro arī sevī? Uzzini, kā tās risināt:

Panikas lēkmes!

Cilvēki, kuri pārdzīvo panikas lēkmes veselības dēļ, baidās, ka tās viņiem var parādīties arī sēžot pie automašīnas stūres. Pārsvarā šie cilvēki ir licenzēti autovadītāji, viņiem, iespējams, braukšana pie automašīnas stūres un dalība ceļu satiksmē nesagādā nekādas problēmas, līdz brīdim, kad viņus sāk pārņemt panikas lēkmes un viņi no tā nobīstas. Šo personu bailes nav īsti braukšanas dēļ, tās ir bailes no panikas lēkmes braukšanas laikā.

Kāda ir šo autovadītāju braukšanas specifika?

Viņi joprojām turpina piedalīties ceļu satiksmē, bet uzliek sev dažus ierobežojumus. Viņi izvairās no lielceļiem, labāk izvēles palikt labajā joslā, kur braukšana ir vieglāka un mierīgāka. Šie autovadītāji izvairās no tiltiem, tuneļiem un jebkādiem citiem ceļu apstākļiem, kas var veicināt viņu satraukumu. Mēdz izvairīties no kreisā pagrieziena – baidoties palikt krustojumā traucējot satiksmes plūsmu.

Trauksme un bailes!

Visbiežāk šādas pazīmes novērojamas cilvēkiem, kuriem ir autovadītāju apliecība, bet nav pietiekama autovadītāju pieredze, tā iemesla dēļ viņi izjūt neuzticību sev pie automašīnas stūres. Šīs personas bieži uztraucas par iespējamiem negadījumiem, kas var notikt sēžoties pie automašīnas stūres, viņi nav pietiekami pārliecināti par sevi, kas viņiem veicina bailes sēžoties pie stūres. Kā arī, prātu mocīs domas par to, vai viņš nebrauc pārāk lēnu vai ātru un ko par viņu domā aizmugurē esošās automašīnas vadītājs.

Kā atrisināt šīs problēmas?

Ja jūsu bailes no sēšanas pie automašīnas stūres galvenokārt ir dēļ iespējamām panikas lēkmēm, tad vieds, kā atrisināt šo problēmu ir apzināties un izzināt, kā tev personīgi nepieciešams rīkoties, ja ir novērojama panikas situācija. Sākotnēji jums jātiek galā ar panikas lēkmēm ikdienas situācijās, tās jāizprot un jāizzina, jāiemācās tās novērst un būt mierā ar sevi un tikai tad jūs varat strādāt ar braukšanu pie stūres, tad kad būsiet iemācījies nomierināt sevi panikas lēkmes gadījumā. Tas būs drošāk jums un pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Ja jūsu bailes vairāk izpaužas trauksmē, brīdī, kad sēžaties pie automašīnas stūres, tad jums ir nepieciešama papildus braukšanas praksi, iespējams, nepieciešams atkārtot braukšanas praksti pie braukšanas apmācību skolotāja. 

Patiesībā gan bailes, gan trauksme, gan panikas lēkmēs ir mūsu galvā, jāspēj savi nomierināt un kontrolēt. Bailes ir lielākais cilvēka ienaidnieks, tās var mūs pārņemt un mums ir jāiemācās tās uzvarēt, jo kurš gan cits atbild par tevi ja ne tu pats? Neļausim bailēm mūs uzvarēt!

Raksts tapis sadarbība ar: logo

Avots: anxietycoach.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.