Cilvēki ir pieraduši sasaldēt pārtiku, lai pagarinātu tā derīguma termiņu, bet ir tādi produkti, kurus nav ieteicams sasaldēt. Kaut arī sasaldēšana ir ērta, tomēr sasaldēt šos produktus nesteidziet.
Mīkstais siers
Sieram nav ieteicama zema temperatūra. Pēc sasaldēšanas uz siera parādās ūdens gabaliņi, kuru dēļ tas zaudē pievilcīgo izskatu. Arī garša paliek pliekana un bezgaršīga.
Šokolāde
Tikai daži cilvēki zina, ka aukstumā šokolāde ievērojami pasliktinās un zaudē savu garšu. Arī izskats pēc šokolādes atkausēšanas jūs neiepriecinās. Uz šokolādes parādīsies tāda kā balta plēvīte, kura tikai pasliktina šokolādes garšu.
Kafija
Ieteicams saldētavā turēt slēgtus maisiņus ar kafijas pupiņām. Tā produkts netiks sabojāts, vienlaikus saglabājot tā aromātu un garšu. Šis noteikums neattiecas uz atvērtiem iepakojumiem, jo graudiņi absorbē kondensātu un kļūst mitri. Arī kafijas pupiņas var absorbēt citas saldētavas smakas, pēc kurām dzēriena garša būs nepatīkama.