19 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Piesaki karu depilācijas problēmām!

 

Steigā veikta vaksācija, nepiemērota skuvekļa iegāde vai apdedzināšanās ar vasku var sagādāt patiešām lielas galvassāpes. Rūpējies par savām visintīmākajām vietām rūpīgi. Tavai bikini zonai jāizskatās satriecoši! Izlasi, kā to uzturēt gludu un seksīgu visu laiku!

1. Mazās, nepatīkamās pumpiņas, kas mēdz palikt pēc skuvekļa izmantošanas, var pamatīgi izvest no pacietības, vai ne? To cēlonis var būt dažāds. Iespējams, esi skuvusies steigā, neesi lietojusi piemērotu skūšanās krēmu vai asmenītis nav bijis pietiekami ass.
Kā ar to cīnīties? Pēc depilācijas, maigi uzsmērē hidrokortizona krēmu uz jūtīgās zonas. Tas nomierinās un mitrinās ādu. Tomēr nākamreiz atceries, ka par ādas stāvokli jāparūpējas jau pirms skūšanās!

2. Dažkārt, pēc matiņu likvidēšanas uz ādas parādās nelieli, pūtītēm līdzīgi uztūkumi. Šajā gadījumā matiņu folikulas ir iesprostotas zem ādas. Turklāt, tas neaptur baktērijas, kas sūcas cauri pumiņām un izraisa strutošanu. Jā, jā, mēs zinām, cik nepatīkami tas izklausās.
Lai arī ko tu gatavotos darīt, nemaz nemēģini šī pumpiņas izspiest pašas spēkiem! Tici mums, tad situācija kļūs pavisam traka, jo būsi palielinājusi iespēju iedzīvoties infekcijās un rētiņās. Vislabāk, uzliec siltu kompresi, kas mitrinās ādu, noņems apsārtumu un palīdzēs matiņiem izkrist laukā pašiem.

3. Dušā, dziedot līdzi savai mīļākajai dziesmai, tu tik tikko esi beigusi skūties, kad pamani asinis un konstatē, ka esi sagriezusies?
Vispirms pārtrauc dziedāt! Paņem spogulīti un novērtē situācijas nopietnību. Kad esi atradusi sagriešanās vietu, piespied klāt tīru kokvilnas dvieli un apturi asiņošanu. Pēc tam, brūci nodezinficē ar ūdeņradi. Pāris dienas nāksies aizmirst par matiņu likvidēšanu no šīs vietas. Nākamreiz esi uzmanīgāka!

4.Gribēji ietaupīt un vaksāciju ar karsto vasku veikt mājas apstākļos? Tad zini, šādā veidā apdedzināties nepavisam nav grūti.
Ja nu tev tas ir izdevies, tad tavs labākais draugs šoreiz būs auksts ūdens. Vislabāk, lai tas no krāna tek uzreiz uz apdedzinātās vietas, apmēram 15 minūtes. Pēc tam maigi uzsmērē krēmu ar alveju, kas nomierinās ādu un neļaus rasties iekaisumam. Ja tomēr apdegums ir stiprāks nekā sākotnēji likās un sāk rasties čūlas, steidzies pie dermatologa pārbaudīties. Tu taču nevēlies, lai rastos paliekošas rētas, vai ne?

5. Skujoties, tu reizē atbrīvojies gan no matiņiem, gan arī no atmirušajām šūnām. Tādēļ nav nekāds brīnums, ka āda kļūst ļoti sausa un parādās nieze.
Pats galvenais, turies pretī kārdinājumam niezošo vietu pakasīt. Pretējā gadījumā tava bikini zona būs klāta ar pūtītēm un āda būs iekaisusi. Lai apturētu niezi, uz jūtīgās vietas uzliec vēsu kompresi vai patecini virsū ūdeni. Pēc tam uzklāj losjonu, kas ādai dos tai tik ļoti nepieciešamo mitrumu.

6.Atceries, ka neviens nav perfekts! Nav nekas neparasts, ja matiņi lejasdaļā neaug vienmērīgi un ir nedaudz nelīdzeni.
Lai to kaut nedaudz labotu, rīkojies šādi: pāri vietām, kur matiņi ir paaugušies tikai nedaudz, ar skuvekli pārej pāri divas reizes. Savukārt, vietām, kur tie kļuvuši biezāki, vairāk. Regulāri kontrolējot ko un cik daudz noskuj, matiņi sāks augt vienmērīgāk.

7. Apmatojuma augšanas ātrums katrai no mums atšķiras. Tomēr neatkarīgi no tā, pēc aptuveni divām nedēļām matiņi lejasdaļā būs ļoti daudz. Tavs skuveklis ar to netiek galā?
Pats galvenais, nesteidzies. Ja matiņi ir paaugušies garāki nekā ierasts un tu centīsies tos ātri noskūt, palielināsi iespēju sagriezties. Ir divi varianti kā rīkoties: a) izmanto vasku; b) ar kutikulu šķērītēm nogriez matiņus pēc iespējas tuvāk ādai un tad tos noskūt būs daudz vieglāk.

8. Ir tikai normāli, ka pēc bikini vaksācijas āda ir nedaudz apsārtusi. Tomēr nepavisam nav normāli, ja apsārtums turas vairākas dienas!
Samērcē kokvilnas dvielīti siltā pienā un uzklāj to uz kaunuma zonas. Ar pienskābes palīdzību, apsārtums pazudīs gandrīz nekavējoties! Tāpat arī, pēc depilācijas centies izvairīties no pieguļoša apģērba, kas varētu kairināt ādu!

Atceries, pareizi kopta intīmā zona palīdzēs tev justies vēl seksīgāk un sievišķīgāk!

Teksts: Madara Ozoliņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.