18.8 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Seko līdzi savu krūšu veselībai!

 

Bieži vien ikdienas steigā nepievēršam uzmanību pavisam vienkāršām ar veselību saistītām lietām. Taču risks sasirgt ar ko nelāgu diemžēl ir katrai no mums. Tieši tāpēc ir ļoti nozīmīgi regulāri sekot līdzi savai veselībai. Piemēram, agrīna krūts vēža atklāšana var būtiski ietekmēt ārstēšanu un pat izglābt tavu dzīvību. Izlasi par pazīmēm, kas tevi brīdina: nekavējoties jādodas pie ārsta!

Bumbulis vai sabiezējums krūtī. Krūšu pārbaudi pavisam vienkārši vari veikt dušā vai vannā. Uz rokām mazliet uzzied dušas želeju un iztausti savas krūtis. Gluds un kustīgs masas veidojums zem ādas, iespējams, ir ar šķidrumu pildīta cista. Ja jūti, ka sabiezējums ir ciets, tas varētu liecināt par labdabīgu audzēju. Pamanot šo pazīmi, noteikti dodies pie ginekologa vai pieraksties uz mamogrāfiju!

Sāpīgs krūtsgals. Ilgstošu krūtsgala jūtīgumu un sāpēs nedrīkst ignorēt. Asas, kukaiņa kodumam līdzīgas sāpes vai izsitumi un paša krūtsgala var liecināt par krūts vēzi. Obligāti izstāsti pat to savam ginekologam!

Savilkta, krunkaina āda uz krūts. Īpaša uzmanība jāpievērš, ja āda uz krūts kļuvusi zvīņaina vai līdzīga apelsīna mizai. Šādā gadījumā steidzīgi pieraksties pie sava ārsta, lai noskaidrotu, kas ir šie veidojumi!

Izmaiņas krūts krāsā vai izmērā. Noteikti dodies pie speciālista, ja jūti jebkāda veida izmaiņas krūšu formā. Jebkuras pārmaiņas ir nozīmīgas. Piemēram, ja krūtis kļuvušas asimetriskas vai mainījušas krāsu, ir laiks pierakstīties pie sava ārsta.

Nebaidies doties pie ginekologa un iedrošini to darīt arī savas draudzenes. Vizītes laikā noteikti pastāsti par izmaiņām savās krūtīs un palūdz, lai ārsts veic pārbaudi! Pajautā savai mammai, vai viņa ir veikusi valsts apmaksātu krūšu veselības pārbaudi, jo vecākām sievietēm risks saslimt ar krūts vēzi ir lielāks!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsStrupceļš
Nākamais rakstsIr iznācis saulainais maija Cosmopolitan!