4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Saldāku miegu nodrošinās ķirši: Katrā dzīves situācijā glābs atbilstošs ēdiens

 

Ja tev ir slikta oma vai nogurums, neķeries klāt drastiskām metodēm. Labāk kaut ko apēd. Un nevis vienkārši kaut ko, bet pārtikas produktu, kas tevi šajā situācijā izglābs! Uzzini, kas ir tie ēdieni, kas spēj iespaidot to, kā tu jūties:

Skumbrija – labākai omai

Eļļaina zivs ir fantastisks Omega-3 taukskābju avots, kas rūpējas par mūsu smadzeņu un sirds darbību. Jo īpaši svarīgi tas ir smadzenēm, jo tas palīdz ražot neirotransmiterus (tie nodrošina nervu šūnu savstarpēju sazināšanos un informācijas nodošanu citiem audiem). Tas arī ietekmē cilvēka atmiņu, koncentrēšanā spējas un emocijas.

Olas dzeltenums – koncentrēšanās spējām

Daudzi cilvēki izvēlas neēst olu dzeltenumus, jo uzskata, ka tajos ir pārāk daudz tauku. Bet patiesībā tajos ir daudz labuma mūsu smadzenēm. Olu dzeltenumi satur holīnu, kas atbild par atmiņas uzlabošanu un smadzeņu darbības aktivizēšanu. Tas arī palīdz uzturēt mūsu koncentrēšanās spējas. Labākam efektam olas dzeltenumu ēd pusgatavu.

Saldais kartupelis – stresa mazināšanai

Tajos ir vērtīgas un nomierinošas uzturvielas – magnijs un B6. Ēd saldo kartupeli, ja izjūti stresu, spriedzi vai satraukumu.!

Sēnes – veselīgākam izskatam

Daudzi no mums jūtas labāk, ja kādu brīdi izjūt uz savas ādas Saules starus. Tas ir tāpēc, ka tādējādi mēs tiekam pie D vitamīna, un tas uzlabo omu, imunitāti un līdzsvaro hormonu darbību.

Lai gan nekas nespēj aizvietot īsto Sauli, sēnes (it īpaši šitaki) satur nelielu daudzumu D vitamīna. Tāpēc tās ir vērtīgi lietot uzturā (it īpaši ziemas sezonā). Pie tam, ja sēnes pāris stundas pastāvēs saulē, tās kļūs vēl vērtīgākas!

Dabīgais jogurts (bez cukura) – uztraukuma nelabuma mazināšanai

Jā, dažkārt mūsu vēders darbojas kā otrās smadzenes. Satraucies? Izjutīsi to savā vēderā un cerēsi, ka tev patiesi nepaliks slikti.

Labās baktērijas ir atslēga uz veselīgu gremošanas sistēmu, un daži pētījumi ir pierādījuši to, ka jogurts patiesi spēj mazināt uztraukumu un uzlabot omu.

Skābie ķirši un godži ogas – saldākam miegam

Mūsu miega hormons ir melatonīns (palīdz samazināt iemigšanai nepieciešamo laiku un atvieglot ar diennakts ritma izjaukšanu saistītās izjūtas). Ir vairāki ēdieni, kuri šo hormonu satur. Tai skaitā skābie ķirši un godži ogas.

Zaļie lapu dārzeņi – PMS mazināšanai

Brokoļos, spinātos, kāpostos ir daudz vielu, kas palīdz mums uzturēt labu garastāvokli. Tāpat tajos ir daudz folijskābes un magnija. Magnijs plaīdz atslābināt muskuļus un uztur mūsu nervu sistēmu veselu. Savukārt folijskābe līdzsvaro hormonu darbību un palīdz „ražot” serotonīnu un dopamīnu, kas rezultātā samazina PMS simtomus. Zaļumos ir arī daudz B vitamīna, kas palīdz mums saglabāt labu garastāvokli!

 

Avots: Dailymail.co.uk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.