Sastāvdaļas:
– kefīrs
– vistu šķiņķīši
– kartupeļi
– zaļumi
– sāls, pipari
– ķiploki
– tomāti
Pagatavošana:
Pirmkārt taisām marinādi. Smalki sagriežam ķiplokus, liekam tos pie kefīra, pieliekam sāli, piparus un zaļumus. Vistu marinējam 20 – 25 minūtes. Nomizojam kartupeļus, sagriežam daiviņās. Liekam viņus cepešpannā, pievienojam olīveļļu, sāli, piparus, zaļumus. Ķiploku daiviņas saspiežam ar nazi un liekam uz kartupeļiem. Ķiršu tomātiņus griežam 4 daļās un arī liekam virsū. Virs kartupeļiem liekam vistu un aplejam ar palikušo marinādi. Cepam 40 minūtes pie 200 grādiem. Ļoti vienkārši un ļoti gardi!
Cik daudz kefíra? nepiecieshams uz kg vistas?
Sintija- 2-3 l mēs ar ģimeni parasti liekam, ta parasti sanāk sulīgāks ! Lai labi garso