1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Tuvojas ceriņu ziedēšanas laiks un Dobeles Ceriņu svētki – 2017!

 

Rochester Lilacs - 2014 by Chris Reddy on 500px.com

No 26. līdz 28. maijam Dobelē svinēs Ceriņu svētkus – 2017. Šogad svētki ir īpaši ar to, ka Dobeles pilsētai aprit 100 gadi. Trīs dienu garumā gan pilsētas centrā, gan Ķestermeža estrādē, gan Dobeles Ceriņu dārzā notiks dažādi pasākumi bērniem un pieaugušajiem! 

Svētki sāksies 26. maijā, piektdienā, ar Dobeles, Auces, Tērvetes novadu bērnu un jauniešu interešu izglītības pulciņu lielkoncertu Ķestermeža estrādē.

27. maijs, svētku galvenā diena, kā katru gadu tradicionāli sāksies ar “Lielo tirgu” Tirgus laukumā un “Bērnu rīts”, kura laikā uzstāsies bērnudārza “Zvaniņš” audzēkņi un Liepājas leļļu teātris, notiks diskotēka kopā ar “Smaidu darbnīcu” un citi pasākumi jaunākai paaudzei. Laukumā pretī veikalam “Maxima” visas dienas garumā noritēs sporta kluba “Gold Barbel”  jubilejas kausa 2017 izcīņa – sacensības bērniem; amatieru, sportistu sacensības spēka trīscīņā un spiešanā guļus. 

Pēc svētku gājiena dāvana visiem Dobeles novada iedzīvotājiem un svētku viesiem – MC orķestra un Ivo Grīsniņa Grīšļa koncertprogramma, pēc tam elpu aizraujošs Streetbike Freestyle šovs.

 Pēcpusdienā ar Dobeles novada amatiermākslas kolektīvu koncertu Dobeles stacijā sagaidīsim piestājam LV – 100 Ekspresi, ar kuru Dobelē iebrauks vairāk kā 100 amatiermākslas kolektīvu dalībnieki.  

 Plkst. 18.00 sāks skanēt klasiskās mūzikas koncerts Pētera Upīša Ceriņu dārzā, bet mazliet vēlāk pilsētas centrā Nakts skrējiena dalībniekus ar tempermentīgiem bungu ritmiem iesildīs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi. Svētku kulminācijā bungu un dūdu skaņas, dejas, gaismu šovs un uguņošana! Īsi pirms pusnakts brīvdabas kino, bet pēc tam nakts balle kopā grupu “Laika upe”. 

Pa dienu Evaņģēliski luteriskās baznīcas dārzā Dobeles novada pagasti un Amatu māja aicinās darboties radošajās darbnīcās un Dobeles novada centrālā bibliotēka piedāvās Brīvdabas lasītavu. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās – radio vadāmo mašīnu trase, virvju trase, karuseļi, biedrības “Piedzīvojuma Gars” aktivitātes, Andžeja Grauda bungu skolas meistarklase u.c.

Svētdienā, 28. maijā, kad Ceriņu dārzā un pilsētas centrā ierodas tūristu, pie mums Tirgus laukumā “Latvijas labumu tirgus”, pūtēju orķestra “Dobele” un viesu mākslinieku koncerts, pankūku rīts. Aicinām restorānus, kafejnīcas, veikalus, mājražotājus šajā dienā piedalīties akcijā “Gandrīz 100 dažādi pankūku veidi…” 

 Svinēsim svētkus kopā! Tas viss un vēl daudz citu pārsteigumu priecēs Jūs Dobeles Ceriņu svētkos –  2017!

Sekojiet reklāmai, informācijai sociālajos tīklos un mūsu lapās www.dobele.lv un www.kulturadobele.lv

 

Informāciju sagatavoja: Dobeles pilsētas kultūras nama kultūras darba menedžere

“Ceriņu svētki – 2017” projekta vadītāja  Sandra Ķiņķere

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.