8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kā pagatavot brokoli tā, lai visi to iemīlētu

 

Fresh raw organic broccoli on wooden white background by Taras Garkusha on 500px.com

Brokolis nepatīk daudziem cilvēkiem, bet kāpēc? Tāpēc, ka cilvēki neprot to pareizi pagatavot! Patiesībā šis zaļais dārzenis ir daudzpusīgs, garšīgs un ļoti veselīgs.

Šis raksts ir neliela pamācība tiem, kas brokoli ir ielikuši savā ēdienu melnajā sarakstā, un tiem, kas jau ir brokoļu fani, bet vēlas atklāt jaunus tā pagatavošanas veidus.

Cep

Cepšana padara brokoli par garšīgāko ēdienu pasaulē! Brokolis gluži vai karamelizējas, jo cepšanas procesa laikā notiek dabīgo cukuru izdalīšanās. Brokolis kļūst saldāks, veselīgāks, iekšēji krēmīgāks un ar kraukšķīgu garoziņu. Pie tam, pagatavošana ir ļoti vienkārša. Apsmidzini sadalīto brokoli ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus, un cep aptuveni 220 grādos 15-20 minūtes (vai, kamēr tas kļūst viegli brūns).

Pērc nesagrieztu

Nopērc svaigu brokoli un sagriez to pati. Protams, jau iepriekš sagriezts dārzenis paātrina vakariņu pagatavošanas procesu, bet tas arī nozīmē to, ka „rozetes” ir izkaltušas vēl pirms tu tās sāc gatavot. Tas noved pie neizteiksmīgas garšas. Sadali to pati! Tas ir vienkāršāk, nekā varētu šķist.

Tvaicē prātīgi

Nav nekā šausmīgāka par pārgatavotu brokoli. Tas pārvēršas no skaista, spilgti zaļa, spilgta dārzeņa par mīkstu un neizteiksmīgu masu. Vislabāk ir darīt tā: Sadali galviņu vidēja izmēra rozetēs un tvaicē aptuveni piecas minūtes. Kad tas ir izdarīts, apber dārzeni ar sāli, pipariem un olīveļļu (vai sviestu).

Blanšē

Daži cilvēki labprāt ēd svaigu brokoli, ko iemērc ķiploku/krējuma mērcē. Taču ne visiem tā patīk. Blanšēšana ir labākais risinājums – iemet dārzeni verdošā ūdenī uz 1-2 minūtēm, tad uzreiz pārmet tos ledus aukstā ūdenī. Tādējādi dārzenim izveidosies kraukšķīgāka tekstūra un piemitīs izteiksmīgāka garša.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.