1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Nost ar pidžamām! Iemesli, kāpēc ir forši gulēt kailam

 

girl with pink striped socks, sleeping in bed by JAY  MID on 500px.com

Labs un ciešs miegs mūsu organismam ir ļoti svarīgs. Miega laikā mūsu smadzenes un ķermenis „atpūšas”. Bet, vai tu zināji, ka gulēt kailam ir vēl labāk un foršāk? Lūk, iemesli:

Nav jāizvēlas pidžama

Kad nav jāizvēlas apģērbs gulēšanai, dzīve automātiski kļūst vienkāršāka. Nav jāpērk jaunas pidžamas, nav jāmazgā, jāgludina… Nav jāizvēlas pidžamu vasarai, ziemai… Jo mazāk tev sadzīvisku rūpju, jo labāks būs miegs!

Var ātri aiziet gulēt

Pats sagatavošanās process gulētiešanai daudziem cilvēkiem ir ilgs, un arī tas mēdz novest līdz tam, ka miegs izgaist, kā nebijis. Iedomājies, cik viegli ir pēc dušas vienkārši aiziet līdz gultai un iet gulēt. Viss!

Viegluma sajūta

Nekas neierobežo kustības, nekur nespiež, neberž… Tu esi brīvs cilvēks! Tev ir auksti? Apsedzies ar segu. Karsti? Novāc segu. Labākais ir tas, ka nav jākāpj ārā no gultas, lai novilktu vai uzvilktu pidžamu.

Āda pret ādu

Lai partneri cits citam kļūtu tuvāki, pietiek vienkārši novilkt pidžamu. Tā tu partneri vari labāk sajust un uzlabot jūsu fizisko un emocionālo saikni. + Tas ir arī seksīgi… Ja par to tā aizdomājas.

Labums ādai

Visu dienu tavs ķermenis pavada apģerba apvalciņā. Vismaz naktī to atbrīvo. Ļauj ādai uzelpot! Kad cilvēks guļ kails, viņš mazāk svīst, un āda izjūt mazāku kairinājumu.

Krītas holesterīna līmenis

Cilvēkam, kas guļ kails, saglabājas optimālā ķermeņa temperatūra un kortizola līmenis. Ja mēs guļam siltā pidžamā, ķermeņa temperatūra un kortizola līmenis paaugstinās līdz ar to.

Tas ir labums veselībai

Vīriešiem, kuri guļ bez pidžamas, spermatozoīdi ir aktīvāki. Savukārt sievietēm ķermeņa temperatūra saglabājas optimāla un līdz ar to pazeminās kaitīgo vaginālo baktēriju, sēnīšu un vīrusu savairošanās risks.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.