6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Garda uzkoda piknikam brīvā dabā – šefpavāra Artūra Taškāna recepte!

 
Foto: Publicitātes

Kad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte – ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga ‘’Mākoņoga’’ autore Linda Ķuze un restorāna «Rocket Bean Roastery» šefpavārs Artūrs Taškāns sadarbībā ar Electrolux ir sagatavojuši gardus pārsteigumus, kas palīdzēs iepriecināt draugus!

Skaties video: https://www.youtube.com/watch?v=yrbBbDkOYG4&index=32&list=PL6CKfy753rHzSoy9EY9Rm7HrmsMAvwj7H

‘’Dzīve ir garda’’ vēstniece Linda Ķuze atzīst – arī dzīvei gluži tāpat kā maltītei nepieciešamas slepenas sastāvdaļas, kas to padara bagātīgāku, laimīgāku un aizraujošāku: ‘’Vēlos atklāt šīs dzīves garšvielas un izaicināt arī citus padarīt savu ikdienu košāku, uzdrīkstēties vairāk un iedvesmoties kam jaunam.’’

Artūrs Taškāns piedāvā viegli pagatavojamas un veselīgas uzkodas recepti, kas noderēs, gatavojoties piknikam. Gardas receptes meklē arī šeit – http://www.dziveirgarda.lv .

Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi

Sastāvdaļas:

1 romiešu salātu galviņa;

~700ml augu eļļas;

2 ĒK baltvīna etiķis;

2 avokado;

5 olu dzeltenumi;

Buntīte svaiga koriandra (kinzas);

1 laims;

170 g krabju gaļas (svaigas vai konservētas);

1 svaigs čili pipars;

Citronu verbenas lapas;

Sāls un pipari.

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo majonēzi! Blenderī ielej augu eļļu, 2 ĒK baltvīna etiķa, pievieno klāt 5 olu dzeltenumus, sāli un piparus. Sagriez laimu uz pusēm, sarīvē vienas puses miziņu un pievieno klāt un izspied laima sulu. Visu sablenderē, līdz izveidojas bieza, balta masa.

Tad pagatavo tako pildījumu – sagriez krabju gaļu, čili piparu un koriandru. Tam visam pievieno klāt arī avokado mīkstumu, kas izgrebts un sagriezts gabaliņos, tad pievieno klāt pašu gatavoto majonēzi un visu kārtīgi samaisi.

Visbeidzot nomazgā un nosusini romiešu salātu lapas, sakārto tās uz šķīvja un liec pildījumu uz tām. Dekorē ar citronu verbenas lapām.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.