2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Labākai dzīvei: Deviņas lietas, ko ikdienā dara veselīgi cilvēki

 

Fit young woman doing planks by Lars Zahner on 500px.com

Dzīves kvalitātei ir tikpat liela nozīmē, kā dzīves ilgumam. Daudziem cilvēkiem ir problēmas to visu nolīdzsvarot – viņi domā, ka ātri un viegli risinājumi nodrošinās viņiem laimīgu dzīvi. Bet veselīgi cilvēki no katras dzīves dienas paņem tik daudz, cik spēj. Lūk, ko viņi dara visa mūža garumā:

Viņi sporto. Šis varbūt šķiet pašsaprotami, bet patiesi veselīgam cilvēkam nav jābūt nekādam profesionālam sportistam. Pat sportošana reizi dienā, 20 minūšu garumā, organismam sniedz daudz labuma.

Viņi nodarbojas ar jogu. Tas it nemaz nav sarežģīti un sev piemērotus vingrinājumus var atrast jebkurš. Joga mazina muguras sāpes, pazemina asinsspiedienu, kā arī atbrīvo no stresa.

Viņi novērtē miegu. Bez tā veselīga dzīve nav iespējama. Guli pietiekami ilgi un centies mosties vienā un tajā pašā laikā. Tā tu organismu pieradināsi pie sistēmas, un ilgtermiņā tā būs vieglāk aizmigt un celties, un tu noteikti jutīsies labāk.

Attiecības ir viņu prioritāte. Sociāli aktīvi cilvēki ir laimīgāki, un ne jau tikai tāpēc, ka draugi dzīvi padara interesantāku. Sociālās aktivitātes palīdz mazināt stresu, kā arī iemāca cilvēku ātrāk reaģēt stresa situācijās.

Viņi dzer ūdeni. Kad cilvēks ir dehidrēts, viņš jūtas noguris un ātri zaudē enerģiju. Tieši tāpēc ūdens dzeršana ir svarīgs ikdienas posms, lai saglabātu labu veselību.

Viņi saglabā pozitīvu prātu. Koncentrēšanās uz negatīvām situācijām vai zaudējumiem tikai vairo pesimismu. Veselīgi cilvēki zina, kā atgūties pēc nepatīkamas situācijas. Pirmais solis uz to – pozitīva domāšana.

Viņi prot “atslēgties”. Veselīgi cilvēki bieži vien labi prot veikt savu darbu, bet viņi arī zina, cik svarīgi ir atslēgties. Pārāk bieža iegrimšana darbos ilgāk par noteikto darba laiku nav veselīgs paradums.

Viņi neizlaiž brokastis. Veselīgas brokastis ir labākais dienas iesākums. Tās tevi nodrošinās ar pietiekamu enerģijas daudzumu dienas pirmajai pusei.

Viņi mostas agri. Agrāka celšanās sniedz tev laiku, lai paveiktu mazākus, bet arī svarīgus darbiņus. Piemēram, gultas saklāšana, puķu aplaistīšana vai vingrošana aizņem vien divas līdz 20 minūtes.

 

Avots: Entrepreneur.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.