8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Jaunība tavā šķīvī: 7 produkti, kuri palēlina novecošanas procesu

 

Skaistums nāk no iekšienes – tas ir populārs izteiciens, ko varētu piedēvēt arī tavai ādai. Pārtikas tirgū ir daudz brīnumainu „kosmētikas līdzekļu”, kuri var palēlināt ādas novecošanas procesu no tava organisma iekšienes.

Kurkuma. Tajā ir liels daudzums vitamīnu un mikroelementu, kas ir nepieciešami mūsu organismam: kalcijs, dzelzs, fosfors, jods, B1, B2, B3, C un K vitamīns. Kurkumas sastāvā ir arī eļļas un taukskābes. 

Kuskuss. Tikai viena porcija šo graudaugu brokastīs vai pusdienās spēj manāmi atjaunot organismu. Kuskuss piepilda organismu ar aminoskābēm, kas bremzē ādas novecošanos. Piedevām, tā kā šajā produktā ir liels daudzums B grupas vitamīnu, regulāra tā lietošana uzturā palīdz atvieglot depresiju un bezmiegu. Tu mazāk nogursi, tev būs labāka oma un spēcīgāka imunitāte.

Ķiploks. Izplatīts un visiem plaši pieejams produkts. Ķiploks ir spējīgs atjaunot organismu, kā arī regulēt vielu apmaiņu procesus organismā. Ķiploks satur daudz mikroelementu, ēterisko eļļu un antioksidantu. Šis augs palīdz saglabāt jaunību gan no iekšienes, gan no ārienes.

Trekna zivs. Lasis, skubrija, forele, siļķe un tuncis ir lieliski Omega-3 taukskābju avoti. Jau izsenis ir zināms, ka tieši šīs taukskābes lieliski cīnās ar ādas, matu un nagu novecošanu, kā arī veicina asins cirkulāciju. Tāpat, zivs lietošana uzturā pasargā ādu no kaitīgajiem saules stariem, kuri arī veicina ādas novecošanos.

Ķirbju sēklas. Šīs sēklas ir īsta vitamīnu, aminoskābju un minerālvielu krātuve. Tajās ir fosfors, magnijs, folijskābe, neliels daudzums A, B, C,D un K grupas vitamīnu. Visvairāk tajās ir E vitamīna – efektīva antioksidanta, kurš uztur jauneklīgu izskatu. Tāpat sēklās ir atrodams cinks, kurš palīdz uzturēt ādu elastīgu un matus un nagus veselīgus.

Dabīgā tomātu sula. Šī sula palīdzēs tev ilgāk saglabāt jaunību, kā arī uzlabot kopējo ādas stāvokli. Antioksidanti, kas ir atrodami šajā dzērienā, novērš grumbu veidošanos uz sejas. Tāpat šī sula palīdz atbrīvoties no pigmentācijas plankumiem un citiem sejas ādas defektiem. Dienā būtu vēlams izdzert aptuveni vienu glāzi.

Kakao. Zinātnieki ir izpētījuši, ka cilvēki, kuri katru dienu dzer šo dzērienu (dabīgo, nevis lētos, saldinātos veikalu maisījumus) noveco nedaudz lēnāk. Kakao spēj normalizēt ādas šūnu funkcionalitāti. Kakao satur A, PP, E un B grupas vitamīnus, kā arī minerālvielas: kalciju, dzelzi, cinku, fluoru, magniju un kāliju.

Ir jāatceras, ka jebkurš produkts ir veselīgs tikai tad, ja to lieto saprāta robežās. Bet, ja tos lieto kopā ar dabīgām maskām, krēmiem un masāžām, tad sejas ādu jauneklīgu var saglabāt vēl ilgāku laiku un, iespējams, atbrīvoties no jau esošām grumbām.

 

Avots: Formulazdorovya.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.