15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

6 veidi, kā produktīvi pavadīt laiku, ko pavadi ceļā uz darbu

 

Businesswoman Reading Text Message On Train During Commute by Guerilla Images on 500px.com

Ja laiku, ko pavadi ceļā, izmantot lietderīgi un ar prieku, tad arī visa darba diena par tādu kļūst.

Paklausies kaut ko iedvesmojošu. Podkāsti, audiogrāmatas, mīļākā mūzika vai radio – atrodi to, kas uzlabos tavu garastāvokli. Tad arī darbiem pieķerties būs vieglāk. Ja tavs darbs ir saistīts ar radošumu, tad pameklē jaunus iedvesmas avotus.

Izveido vēstuļu melnrakstus. Daudziem cilvēkiem nepatīk atbildēt uz e-pastiem ar telefona starpniecību, tāpēc aprobežojas ar vienu vai diviem teikumiem (labākajā gadījumā). Pamēģini pa ceļam uz darbu uzrakstīt melnrakstus. Tādējādi tev būs laiks apdomāties un kārtīgi izklāstīt savu domu. Kad nokļūsi darbā, varēsi ziņu palabot un nosūtīt tādu, kādai tai patiesi būtu jābūt.

Pieraksti savus sasniegumus. Nepārtrauktā darbu apritē mēs aizmirstam par savām mazajām uzvarām. Pēc tam mums šķiet, ka dienas laikā neesam neko sasnieguši. Atceries, ko tev izdevās paveikt vakar, kādi notikumi tevi iepriecināja, un pieraksti tos. Tas tevi motivēs sasniegt vairāk.

Izveido darāmo lietu sarakstu. Ar ko šodien ir jāsazinās? Kam būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība? Kas var pagaidīt? Jau laicīgi sastādīts darāmo lietu saraksts ietaupīs tev laiku dienas laikā. Atnākot uz darbu, tu uzreiz vari ķerties klāt pirmajām lietām sarakstā.

Atļauj sev pastresot. Ja gaidāmā diena izsauc tevī stresu un satraukumu (bet garais ceļš situāciju tikai pasliktina), atvēli 5-10 minūtes laika, lai vienkārši pastresotu. Tā tu spēsi kontrolēt situāciju, nevis tā kontrolēs tevi. Atļauj satraukumam pārņemt tevi, bet pēc tam pievērsies kaut kam citam.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.