1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ne visi to gaida: Padomi tiem, kam karsts laiks sagādā grūtības

 

Man helping woman in bikini with heatstroke, summer heat by Jozef Polc on 500px.com

Dārgās dāmas, ja jūsos karsta vasaras diena neraisa sajūsmu, tad mēs palīdzēsim. Pārdzīvot karstu laiku var iemācīties, un tas ir tieši tas, kas tev ir jādara, ja tu vēlies baudīt vasaru pilnvērtīgi!

Nedzer aukstu ūdeni.  Tas neveldzē slāpes un jau pēc piecām minūtēm izzūd no tava organism reizē ar tik nepatīkamajiem sviedriem. Arī gāzētie dzērieni nekādu labumu nenesīs – jo vairāk dzersi, jo vairāk gribēsies. Labāk izvēlies tēju.

Ja izej no mājas karstā laikā, neveic straujas kustības. Kusties mierīgi un plūstoši, un pārvietojies pa ielas ēnas pusi. Vienmēr. Pēc katras pastaigas noskalo pēdas un potītes ar vēsu ūdeni. Tur ir daudz bioloģiski aktīvo punktu, kas raisa patīkamas sajūtas.

Ledus tēja – tas ir labi. Uzvāri zaļo tēju. Kad tā atdziest, pievieno nedaudz medus, citrona, piparmētras un ledus. Ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi.

Uztaisi sev īpašo šallīti. Ņem tīru kokvilnas lakatinu, izmērcē vēsā ūdenī un apsien ap kaklu. Kad lakatiņš izžūst, izmērcē no jauna. Atvieglojošs efekts iestājas jau pēc pāris minūtēm.

Ja ir iespējams, sadali miega stundas. Pašā karstākajā dienas laikā uzrīko sev siestu jeb diendusu! Un, protams, nekāda alkohola karstā laikā.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.