6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kā alkohols ietekmē tava miega kvalitāti (un, ko ar to darīt)

 

Group Of Friends Making A Toast In Cocktail Bar by Guerilla Images on 500px.com

Kāpēc labāk pirms miega nedzert un, kā izgulēties, ja tas tomēr ir noticis…

Alkohols pirms miega pavisam noteikti nav tā labākā ideja, ja nakts laikā tu plāno kārtīgi atpūsties.

Kas notiks, ja alkoholu lieto?

Aptuveni ik pēc 90 minūtēm atkārtojas miega cikls, pie tam, lielākā daļa dziļā miega notiek tieši otrajā nakts pusē. Tieši tad organisms sāk tā pa īstam cīnīties ar alkoholu. Tā rezultātā dziļā miega ilgums, kas ir nepieciešams veiksmīgai organisma atjaunošanai, saīsinās.

Alkoholiskie dzērieni ļauj ātrāk aizmigt, bet pēc pāris stundām sākas alkohola izvadīšanas process caur aknām un urīnpūsli. Tev nāksies pāris reižu apmeklēt tualeti un pateikt „atā” veselīgam miegam.

Tā rezultātā miegs būs traucēts un no rīta tu pamodīsies nogurusi un atūdeņojusies.

Kā no tā izvairīties?

1.Nedzer vēlāk kā 3-4 stundas pirms gulētiešanas.

2.Neaizmirsti „divi pret vienu” noteikumu – uz katru glāzi alkohola izdzer divas glāzes ūdens. Tas atvieglos alkohola izvadīšanu no organisma.

3.Izvairies no gāzētiem dzērieniem – viņi paplašina kuņģa sieniņas, tādējādi palielinot alkohola uzsūkšanās virsmu. Uz mierīgu miegu vari necerēt.

4.Ēd un seko līdzi izdzertajam daudzumam – Alkohola lietošana ēšanas laikā ir laba ar to, ka parasti mēs ēdam pāris stundas pirms gulētiešanas. Tas nozīmē, ka organismam būs vairāk laika, lai pārstrādātu un izvadītu vielas.

5.Nemiksē alkoholu ar miega zālēm – Ja tevi moka bezmiegs, iegaumē, ka alkohols šo problēmu tikai pasliktinās. Alkohols un miega zāles ir ļoti bīstams savienojums, kas var novest pie sirds apstāšanās.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.