13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kā gulēt sakarsušā telpā, ja tev mājās nav kondicioniera

 

Lazy woman lying on the bed in the morning by Dmytro Gilitukha on 500px.com

Karstumā gulēt ir ļoti grūti: organisms pārkarst un mēs nespējam atslābināties. Ja tu nespēj aizmigt vai nakts laikā bieži mosties, ievēro šos noteikumus:

Atver guļamistabas durvis. Lai istaba atdzesētos, ir nepieciešama gaisa cirkulācija. Tāpēc, pirms dodies gulēt, atver istabas durvis. Var arī ieslēgt ventilatoru. Tas veicinās gaisa kustību.

Neēd smagu ēdienu. Tas, ko mēs ēdam dienas laikā, arī ietekmē miega kvalitāti. Tāpēc īpaši karstās dienās labāk nepārēsties un izvēlēties vieglu ēdienu. Tad organismam nenāksies pastiprināti pārstrādāt pārtiku un patērēt vēl vairāk enerģijas.

Izmanto saldētavas priekšrocības. Ieliec uz īsu brīdi tur dvieli, ūdens pudeli vai rotaļlietu. Ar šo priekšmetu palīdzību tu varēsi atvēsināt vietu, kur grasies gulēt.

Vēsa duša. Lai varētu mierīgi gulēt, vajag pazemināt ķermeņa temperatūru. Ieej vēsā vannā vai dušā. Pēc karstas dienas, kas pavadīta ārā, tas būs tieši laikā. Pie tam, tu varēsi nomazgāt lipīguma sajūtu un āda elpos brīvāk.

Stundu pirms miega iedzer kaut ko aukstu. Atvēsinoši dzērieni arī palīdz pazemināt ķermeņa temperatūru. Tikai neizvēlies alkoholu vai dzērienus ar kofeīnu. Tie miegu tikai traucēs.

Guli bez drēbēm. Tā ķermenim būs vieglāk atdzesēties. Ja tu nespēj pagulēt kaila, tad izvēlies apģērbu, kas ir no 100% kokvilnas. Šis audums palīdz ādai elpot un mazina svīšanu.

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.