6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vai ananāss var palīdzēt ātrāk zaudēt lieko svaru?

 

Pacific Islander woman balancing pineapple on back by Gable Denims on 500px.com

Tas, ka ananāss ir brīnumauglis un labākais palīgs svara zaudēšanas procesā, ir bijis strīdīgs jautājums jau gana ilgu laiku. Tomēr ir skaidrs, ka ananāss satur daudz organismam svarīgu vitamīnu un minerālvielu, kuras var uzlabot kopējo cilvēka veselību un stimulēt veselīgu svara zaudēšanu. Bet vai ar to būs gana?

Tas uzlabo gremošanas procesus

Bromelīns palīdz regulēt sekrēciju aizkuņģa dziedzerī, kas palīdz gremošanas procesam, uzturot veselu gremošanas traktu. Tāpat šis enzīms mazina vēdera pūšanos. Interesanti, ka visvairāk bromelīna ir tieši ananāsa vidusdaļā, kas daudziem no mums šķiet pārlieku ciets un neēdams.

Maksimālam organisma ieguvumam ananāsu iesaka ēst starp ēdienreizēm vai to noslēgumā.

Lielisks C vitamīna avots

C vitamīnam ir nozīmīga loma karnitīna sintēzes procesos. Tas atkal noved pie veiksmīgas vielmaiņas procesu norises organismā (kas ir ļoti svarīgi svara zaudēšanas laikā). Aptuveni 165g svaiga ananāsa ir līdz pat 130% no diennaktī nepieciešamās C vitamīna devas.

Veselīgs našķis

Svaigs ananāss ir ļoti veselīgs. Tas mazina izsalkumu, turklāt tajā ir maz kaloriju. Ananāss ir lielisks produkts, lai papildinātu diētu. Aptuveni 165 gramos šī atsvaidzinošā un veselīgā augļa ir tikai 80 kcal, nav tauku un ir tikai 1g olbaltumvielu. Lieliska uzkoda, kad roka stiepjas pēc šokolādes!

Secinājums

Ananāss nav nekāds „superauglis”, kuru ēdot tauki kusīs paši no sevis. Jā, šajā auglī ir maz kaloriju un tas stimulē vielmaiņas darbību, bet pats par sevi tas noteikti nekādus varoņdarbus neveic. Ja cilvēks pats sava ķermeņa labā neko nedarīs, tad nekāds auglis tur nelīdzēs. Ēd veselīgi, vingro un dzīvo vesels!

 

Avots: Livestrong.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.