5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Dabiskākā mājas aptieciņa: Vērtīgākie dzērieni tavai veselībai

 

pomegranate seeds and  pomegranate juice by Jevgeni Proshin on 500px.com

Ūdens

Ūdens ne tikai palīdz samazināt svaru un uzturēt mūs pie dzīvības, bet tas spēj arī uzlabot garastāvokli un samazināt nogurumu.

Tas arī uzlabo nieru un kuņģa darbību, izvada no organisma toksīnus, labvēlīgi ietekmē asinsvadu un locītavu veselību, novērš galvassāpes un stimulē smadzeņu darbību. Dzer vairāk ūdens un esi vesela!

Granātābolu sula

Granātābolu sula ir augstvērtīgs līdzeklis dažādu sirds un asinsvadu slimību profilaksei, turklāt tā spēj pazemināt jau paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs. Granātābolu sula ir urīndzenoša, žultsdzenoša, pretiekaisuma, kā arī tai piemīt pretsāpju iedarbības spēja. To lieto pret dažādām infekcijas slimībām, kuņģa spazmām. 

Sulā ir tādi vērtīgi elementi, kā kalcijs, fosfors, dzelzs, A vitamīns, tiamīns, riboflāns, niacīns, C vitamīns. 

Granātābolu sulu ieteicams lietot pa ½ glāzei kopā ar 1 ēdamkaroti medus 3 reizes dienā. Sulai var pievienot arī biešu vai burkānu sulu. 

Piparmētru tēja

Piparmētras palīdz atslābināt gremošanas trakta muskulatūru un mazināt spazmas vēderā.

Piparmētrām piemīt arī diezgan spēcīgas antibakteriālās īpašības. Regulāri iekļaujot tās savā uzturā, tu palīdzēsi savam organismam vieglāk pārciest vai likvidēt infekcijas un sēnīšu slimības.

Tāpat šī tēja novērš galvassāpes un mazina stresa līmeni.

Šo tēju var lietot neierobežotā daudzumā tikai tie cilvēki, kuriem nav pazemināts asinsspiediens.

Kumelīšu tēja

Kumelītei piemīt pretiekaisuma, pretmikrobu, spazmu mazinoša un pretsāpju iedarbība. Tai arī maigs, nomierinošs efekts, tā palīdz pret bezmiegu. Kumelīti iesaka lietot arī galvassāpju un migrēnas gadījumos.

Kumelīšu tēja veicina ēstgribu un uzlabo gremošanu, palīdz sievietēm menstruāciju sāpju gadījumā.

Šī ir lielisks līdzeklis gan pret caureju, gan pret aizcietējumiem. Izklausās neiespējami, vai ne? Bet tā ir, un visu nosaka tējas stiprums – stipra kumelīšu tēja būs pret caureju, bet vāja palīdzes aizcietējumu gadījumā.

Dzērveņu sula/ dzērveņu morss

Dzērveņu sula, palīdz no organisma izvadīt toksīnus, ārstēt smaganas un mutes dobuma slimības. Ir novērots, ka dzērvenes uzlabo nieru darbību, žults izvadīšanas sistēmas darbību, kā arī palīdz novērst urīnceļu iekaisumu.

Svaigas dzērveņu ogas un dzērveņu sula ir spējīga normalizēt holesterīna līmeni asinīs, samazināt trombu veidošanos asinsvados. Regulāri lietojot dzērvenes, paaugstinās asinsvadu elastība un izturība.

Dzērveņu morsu iesaka tuberkulozes slimniekiem un sievietēm, kurām ir ginekoloģijas saslimšanas. Dzērveņu morss palīdzēs, ja ir cukura diabēts, tāpēc, ka tas ir spējīgs stimulēt aizkuņģa dziedzeri.

Dzērvenes nav ieteicams lietot, ja ir paaugstināta kuņģa skābe, gastrīts vai kuņģa čūla, kā arī, ja ir zarnu trakta iekaisums.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.