0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Skriešana – kāpēc tā ir tik veselīga?

 

sportive woman by fabio formaggio on 500px.com

Skriešana ir viens no vienkāršākajiem un lētākajiem fiziskās aktivitātes veidiem – nav jāmaksā par telpām, nav nepieciešams speciāls inventārs un arī komanda nav jāveido.

Kāpēc skriet?

-Skriešana uzlabo asinsriti, stiprina sirdi un vairāk pasargā no dažādām asinsrites un sirds saslimšanām. Lai arī pārāk daudz skrienot var iedzīvoties traumās, tik un tā ikdienas situācijās tās piemeklēs mazāk, jo skrienot cilvēks kļūst veiklāks un koordinētāks.

-Skriešana uzlabo elpošanas orgānu veselību kopumā un tas, savukārt, uzlabo tavu dzīves kvalitāti.

-Skriešana padara ādu veselīgāku un palēlina novecošanās procesus. Skrienot tu liec savai sirdi pukstēt straujāk un asinīm riņķot ātrāk, tādējādi piegādājot ādai krietnu devu svaigu, ar skābekli bagātu, asiņu. 

-Skriešana ir efektīvākais sporta veids, lai atbrīvotos no liekā svara. 

-Skriešanas laikā organismā izdalās endorfīns. Tas rada prieka sajūtu, kā arī atvieglo sāpes (piemēram, menstruālās). Ja gribi uzlabot sev omu – skrien!

Cik bieži skriet?

Vispārējai veselībai būs vajadzīgs skriet vismaz trīs reizes nedēļā, trīsdesmit minūtes vienā reizē. Lēni un mierīgi skrienot, trīsdesmit minūtēs var pieveikt gandrīz piecus kilometrus.

Ja mērķis ir svara zaudēšana un noturēšana, ir jāskrien vismaz stunda, piecas reizes nedēļā. Jāskrien tik ātri, lai nav grūti. Maksimālu labumu veselībai no šī sporta veida var gūt tikai tad, ja treniņa laikā sevi nepārmoka – neskrien par daudz un par ātru.

Lai gan skriešana ir individuāls sporta veids, skriešana ar kādu kopā var būt laba motivācija. Tā jūs varat viens otru atbalstīt un mudināt izturēt līdz galam. Dažreiz tieši saņemties ir visgrūtāk. Pati skriešana pēc tam sagādā daudz prieka un rezultātā ir gandarījums par paveikto.

Velc kājās skriešanas apavus un dodies pretīm labākai veselībai!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.