2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kas ir jādara katru rītu, lai būtu stipra veselība un laba pašsajūta

 

Veids, kā iesāc savu rītu, var ietekmēt tavu veselību. Un tieši rīts ir tas, kas tevi sagatavo visai turpmākajai dienai. Ja izkāpsi no gultas ar nepareizo kāju, iespējams, arī diena būs neizdevusies. Tādēļ… Kā gan izskatās veiksmīgs dienas sākums? Šeit būs 5 lietas, ko veselīgi cilvēki no rītiem dara.

Pakļauj sevi gaismai 

Piecelies, attaisi aizkarus un izej ārā pastaigāties. Pirmkārt, prāts uzskatīs, ka ir laiks celties un aizgaiņās miegu, un, otrkārt, pastaiga ir kustība, un tā noteikti nāks organismam par labu. Tie, kam ir suņi, noteikti var šo uzdevumu izpildīt.

Uzreiz pēc pamošanās izdzer 2 glāzes ūdens 

Tas izklausās diezgan vienkārši, bet nepieradušam cilvēkam tas ir īsts izaicinājums. Tikai nemet plinti krūmos! Ūdenim ir liels spēks, jo tas iekustina vielmaiņu, uzlabo smadzeņu darbību, atmiņu, sniedz organismam enerģiju, kā arī izvada toksīnus. Vai vari iedomāties, ka astoņas stundas neiedzer ne lāsi ūdens? Tas ir tieši tas, kas notiek ar tavu organismu naktī. No rītiem ūdens organismam ir zelta vērtē.

Izsaki pateicību

Pat skaļi pateikti vārdi spēj uzlabot tavu veselību! Atgādini sev par to, cik dzīve ir skaista, izsaki pateicību sev par kārtējo dienu, kurā tu vari darīt to, ko vēlies un kļūt par to, ko vēlies. Vārdiem ir spēks, un tie var iedvesmot tevi atlikušajai dienai.

Meditē

Vismaz piecas minūtes. Tas ir laiks, ko veltīt sev un būt ar sevi. Iespējams, šī būs vienīgā dienas daļa, kuru pavadīsi ne par ko nedomājot un attīrot savu prātu. Protams, 30 meditācijas minūtes ir ideāls laiks, bet arī 5-10 minūtes palīdzēs mazināt stresu un nogurumu. Dienas sākums bez stresa noteikti palīdzēs labāk koncentrēties, strādāt produktīvāk un pieņemt lēmumus ar “skaidru galvu”.

Iekustini savu ķermeni

Esi kādreiz sākusi dienu ar stīvumu un nogurumu? Ātrākais veids, kā atmosties un iesākt kustēties ir… jā, kustības! Velti 15 minūtes vingrošanai vai skrējienam pa piemājas parku. Tu jutīsies možāka, spēcīgāka un enerģijas pilnāka. Gatava doties dzīvē!

Iekļauj šos padomus arī savā rīta rutīnā!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.