5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vēsā istabā un pa pliko!  4 iemesli, kāpēc ir labi gulēt kailam

 

Tu esi tas cilvēks, kurš guļot satuntulējas biezā un pidžamā? Varbūt tā ir siltāk, bet vai veselīgāk? Kādu labumu organismam sniedz gulēšana kailam?

Tas uzlabo miega kvalitāti

Miega kvalitāte ietekmē smadzeņu darbību. Attiecīgi, ja miegs ir saraustīts un nekvalitatīvs, nākamajā dienā smadzenēm ir grūtāk veikt sev ierastās funkcijas.

Kas ietekmē tavu miegu? Apkārtējie trokšņi, apgaismojums un arī istabas/ ķermeņa temperatūra. Ja ķermeņa temperatūra ir zemāka, arī miegs ir labāks. Tieši tāpēc ir ieteicams gulēt kailam. Pidžama neļauj ķermenim pienācīgi atvēsināties. Un, ja vēl virsū ir bieza sega, tad par labu miegu vispār var aizmirst.

Tas mazina stresa līmeni

Stress novājina imunitāti, paaugstina saslimšanas ar sirds slimībām, depresijas un aptaukošanās risku. To novērst spēj atpūta un veselīgs miegs. Kā jau minējām pirmajā punktā, gulēšana bez apģērba nodrošinās labāku miegu.

Tas uzlabo kopējo veselību

Zemāka ķermeņa temperatūra miega laikā spēj uzlabot vielmaiņu. Tas notiek tāpēc, ka organisms atkivizē vairāk „tauku krājumus”, kas „ražo” siltumu. Šis process atvieglo kaloriju dedzināšanu un palīdz notievēt.

Gulēšana bez apģērba arī uzlabo asinsriti (kas ir veselīgi sirdij un muskuļiem). Pie tam, tas palielina augšanas un melatonīna hormona līmeni, kurš palēlina novecošanas procesus.

Tas vairo pašpārliecinātību

Un bez pašpārliecinātības nav panākumu. Par sevi pašpārliecināti cilvēki nebaidās izmēģināt kaut ko jaunu, uzņemties sarežģītus uzdevumus un tos izpildīt. Melburnas Universitātē veiktie pētījumi pat pierādīja to, ka tie, kas guļ kaili, vairāk pelna un biežāk gūst paaugstinājumu darbā.

Ja tu guli kaila, tu daudz ērtāk jūties savā ķermenī. Un tieši tas paaugstina tavu pašvērtējumu un vairo pārliecību par sevi. Aiziet, drēbes nost!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.