0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kāpēc gulēt ar mitriem matiem ir kaitīgi veselībai

 

Atdzīsties, noteikti arī tev vismaz reizi tā ir bijis. It īpaši tādos gadījumos, kad tu esi pārgurusi, nevēlies žāvēt matus un zini, ka no rīta laika mazgāt arī nebūs. Taču to darīt nemaz nebūtu vēlams!

Mitrs spilvens ir īsts baktēriju perēklis

Lai arī cik tīra būtu tava gultasveļa, mitrums no matiem izsūcas cauri spilvenam, un tas kļūst par ideālu vietu, kur vairoties baktērijām.

  • Saaukstēšanās. Tas, patiesībā, nav saistīts ar matu mitrumu, ja telpā ir pietiekami silts. Drīzāk tu saaukstējies tieši to baktēriju dēļ, kas mīt spilvenā, pie kura tu ar seju spiedies klāt.
  • Bakteriālās infekcijas. Var parādīties blaugznas un dažādas ādas saslimšanas.
  • Veselība un ārējais izskats. Tavi mati nebūs tajā labākajā stāvoklī, un tas pats attiecas arī uz ādu: sausums, kairinājums, akne – tās ir tikai dažas sekas.

Maini rīcības plānu

Ja tu nevēlies kaitēt saviem matiem, ādai un kopējai veselībai, maini savus paradumus.

  • Mazgā matus no rīta. Tad tie dabīgi izžūs (vai arī izžāvē tos ar fēnu, ja steidzies), un tev vakaros par šo problēmu vairs nebūs jādomā. Pie tam, rīta duša ir ļoti atsvaidzinošs process, ar kuras palīdzību var lieliski iesākt savu dienu.
  • Maini vakara rituālu. Lai motivētu sevi žāvēt matus, izvieto sev visur atgādinājumus. Piemēram, noliec fēnu sev pēc iespējas tuvāk. Tā, lai tu noteikti nepaietu tam garām. Ja ir tiešām grūti, noliec to pie gultas.
  • Noliec uz spilvena sausu dvieli. Mēdz gadīties arī tā: tu esi cilvēks, ļoti noguris, bet mati ir slapji. Lai spilvens nekļūtu slapjš, noliec uz tā sausu, pietiekami biezu dvieli un dodies gulēt.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.