4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Un nekādu trako diētu! Noslēpumi, kā saglabāt ideālu svaru visas dzīves garumā

 

Iegaumē un ņem vērā!

Augļus ēd brokastīs. Augļus centies ēst dienas pirmajā pusē. Tie labvēlīgi ietekmē organismu, bagātina ar vitamīniem, kāliju, magniju, kalciju, dzelzi un nātriju. Augļi, kurus mēs apēdam brokastīs, nomāc tieksmi pēc saldumiem, kura neizbēgami rodas dienas gaitā, un tādā veidā palīdz tev atteikties no salda ēdiena.

Šokolāde? Drīkst, tikai ļoti uzmanīgi! Kāpēc mieloties ar šokolādi vakarā, kad tā neizbēgami mūs apgādās ar lielu daudzumu kaloriju, kuras pārvietosies uz neīstajām vietām? Pie tam, šokolāde uzbudina nervu sistēmu, bet tas uz nakti nav vajadzīgs. Vienmēr var atlikt to baudu līdz nākamās dienas rītam, vai pat līdz pusdienām, – bet ne vēlāk par diviem. Tādā gadījumā tava vēlme būs apmierināta, un bez sevišķa kaitējuma figūrai.

Dzer tikai dabīgās sulas. Atsakies uz visiem laikiem no saldiem, gāzētiem dzērieniem, kuri nedos neko, izņemot kaitējumu, liekus kilogramus un mūžīgu vēdera uzpūšanos. Izvēlies dabīgās sulas – apelsīnu, greipfrūtu, ogu. Tās ne tikai dāvās brīnišķīgu garšu, bet arī palīdzēs sakārtot gremošanas sistēmas darbību.

Vairāk garšvielu. Izrādās garšvielas cilvēka organismam sniedz brīnumainu efektu. Tās palīdz attīrīt organismu no toksīniem un pat likvidēt liekos taukus. Kanēlis pazemina glikozes līmeni asinīs; ķimenes stimulē vielmaiņu un asinsriti; malti sarkanie pipari „iedarbina” vielmaiņu un sadedzina liekos taukus, īpaši uz vēdera un augšstilbiem; baziliks stimulē gremošanu, izvada gāzes un iznīcina toksīnus.

Obligāti ietver savā ēdienkartē zivis. Visiem cilvēkiem jau sen ir zināmas zivs labās īpašības. Tieši tāpēc tev obligāti tās jāiekļauj uzturā ne retāk par divām reizēm nedēļā. Galvenās šī produkta īpašības – Omega 3 taukskābes, kuras palīdz organismam cīnīties ar aptaukošanos, apgādā to ar enerģiju un uzlabo fizisko un morālo tonusu.

Neēd citrusaugļus uz nakti. Vakarā centies neēst citrusaugļus, jo tie var paaugstināt skābes līmeni kuņģī un negatīvi iespaidot nervu sistēmu. Pat ja tev izdosies bez problēmām aizmigt, tavs miegs būs nemierīgs, un no rīta tu jutīsies neizgulējusies.

Ūdens – svarīgākais elements. Jau vairākkārt ir pierādīts, ka tieši ūdens spēlē vienu no galvenajām lomām mūsu organisma visu funkciju darbības sakārtošanā un, nepārprotami, palīdz saglabāt slaidu figūru. Ūdens spēj uzturēt svaru normas robežās, jo ir apveltīts ar neparastām spējām regulēt vielmaiņu. Tas ir ļoti svarīgs barības vielu transportēšanai, kas piegādā skābekli no asinīm uz visiem orgāniem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.