6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Produkti labākam miegam: Ko apēst, lai gulēšana būtu labāka

 

Protams, ideālā gadījumā būtu vispār neēst neko pirms miega. Taču, ja ļoti, ļoti gribas, tad ir jāizvēlas pareizi produkti – tādi, kuri palīdzēs ātrāk aizmigt un neraisīs smaguma sajūtu kuņģī.

5 labākie produkti miegam

Banāni – Pirmkārt, banāni labāk par citiem augļiem nomāc apetīti. Neraugoties uz to, ka tajos ir diezgan daudz kaloriju, pirms gulētiešanas labāk apēd banānu, nevis sviestmaizi. Otrkārt, banāns satur magniju un kāliju, kurš palīdz ātri atjaunot muskuļus. Treškārt, banāni palīdz smadzenēm atslābināties.

Auzu pārslu putra – Šis rīta ēdiens ir arī viens no labākajiem, ko ēst pirms miega. Tās sastāvā esošie mikroelementi labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu un nomierina to.

Vārīta ola – Ja naktīs tu pamosties, jo gribi ēst, vakarā apēd vārītu olu. Tajās ir daudz olbaltumvielu un tās ir sātīgas, tāpēc pa nakti skriet uz ledusskapi nevajadzēs.

Mandeles – Pateicoties sastāvā esošajam magnijam, tev būs vieglāk aizmigt. Mandeles ir arī sātīgas un pilnas ar labajiem taukiem.

Tuncis – Vēl viens olbaltumvielām bagāts ēdiens. Apēd to kopā ar maizes šķēli un svaigu gurķi!

Zāļu tēja – Ja tevi moka bezmiegs, pirms gulētiešanas iedzer kumelīšu vai vāju zaļo tēju ar piparmētru.

 

Produkti no kuriem būtu jāizvairās: Trekni piena produkti, cepts un ass ēdiens, arbūzs un melone, alkohols, produkti, kuri satur kofeīnu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.