Ķirbis ir ideāla oga, jo istabas temperatūrā labi glabājas līdz pavasarim, galvenais – lai nav mitra telpa un strauja temperatūras maiņa. Lielu ķirbi grūti notiesāt pat daudzbērnu ģimenei, tāpēc daļu parasti iemarinē.

Marinēti ķirbji labi sader ar gaļu un zivīm. No tiem var pagatavot gardu desertu, piemēram, ar biezpiena vai siera krēmu. Piedāvājam trīs receptes, kā ķirbi iemarinēt bez etiķa, un vienu klasisko ar nelielu etiķa daudzumu.

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg ķirbja
    • 700 g cukura
    • 40 g citronskābes
    • aptuveni 1 l ūdens
    • liels citrons
    • 2 kanēļa standziņas
    • 1,5 x 4,5 cm svaiga ingvera zariņa

Pagatavošana:

Ķirbi notīra un sagriež gabaliņos. Katlā ielej ūdeni (sākumā mazāk par litru, jo, ja ķirbis sulīgs, šķidruma būs par daudz), pieber cukuru un uzvāra sīrupu.

Ieliek ķirbja gabaliņus, pievieno smalki sagrieztu ingveru, citrona sulu, citronskābi un kanēļa standziņas.

Uz lēnas uguns vāra aptuveni 5 minūtes, līdz ķirbji kļūst nedaudz mīksti. Tad pilda tīrās burkās un aizvāko.

Uzglabā vēsumā.

Pikanti, gardi ķirbīši.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?