23 C
Rīga
sestdien, augusts 15, 2020

Recepte: Marinēti ķirbji ar citronu un ingveru

 

Ķirbis ir ideāla oga, jo istabas temperatūrā labi glabājas līdz pavasarim, galvenais – lai nav mitra telpa un strauja temperatūras maiņa. Lielu ķirbi grūti notiesāt pat daudzbērnu ģimenei, tāpēc daļu parasti iemarinē.

Marinēti ķirbji labi sader ar gaļu un zivīm. No tiem var pagatavot gardu desertu, piemēram, ar biezpiena vai siera krēmu. Piedāvājam trīs receptes, kā ķirbi iemarinēt bez etiķa, un vienu klasisko ar nelielu etiķa daudzumu.

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg ķirbja
    • 700 g cukura
    • 40 g citronskābes
    • aptuveni 1 l ūdens
    • liels citrons
    • 2 kanēļa standziņas
    • 1,5 x 4,5 cm svaiga ingvera zariņa

Pagatavošana:

Ķirbi notīra un sagriež gabaliņos. Katlā ielej ūdeni (sākumā mazāk par litru, jo, ja ķirbis sulīgs, šķidruma būs par daudz), pieber cukuru un uzvāra sīrupu.

Ieliek ķirbja gabaliņus, pievieno smalki sagrieztu ingveru, citrona sulu, citronskābi un kanēļa standziņas.

Uz lēnas uguns vāra aptuveni 5 minūtes, līdz ķirbji kļūst nedaudz mīksti. Tad pilda tīrās burkās un aizvāko.

Uzglabā vēsumā.

Pikanti, gardi ķirbīši.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your name here
Please enter your comment!