12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Nodarbības brīvā dabā: Kā nesaslimt āra treniņu laikā?

 

Ir daļa cilvēku, kas priekšroku dod fiziskajām aktivitātēm sporta zālē vai mājās, un ir daļa, kas labprātāk sporto ārā, svaigā gaisā. Taču gada aukstajā laikā var gadīties ārā ne tikai saelpoties svaigu gaisu, bet arī nosalt un saaukstēties. Ko darīt, lai tā nenotiktu?

Nevajag ģērbties pārāk silti

Bailēs no saaukstēšanās, cilvēks bieži vien uz treniņu velk šalli, cimdus, cepuri, siltās zeķes, biezu jaku un smagus apavus. Tādējādi treniņa vidū visu gribas vilkt nost. Kas notiks, ja cilvēks jau ir sasvīdis, bet izdomās no drēbju kārtām atbrīvoties? Jā, slimība būs klāt!

Ieslīgt galējībās arī nevajag – protams, uz treniņu nevajag ģērbties pārāk plāni, bet ir jāpatur laikā, ka vingrošanas laikā tev noteikti kļūs siltāk, nekā esot miera stāvoklī.

Sportam — sporta apģērbs

Vasarā var iztikt ar jau mājās esošajiem apģērba gabaliem – kādu t-kreklu, šortiem/ biksēm un sporta apaviem. Taču rudenī un ziemā gan pie apģērba izvēles būtu jāpiedomā rūpīgāk.

Saldēties nevajag – ir jāvelk gan cepure, gan cimdi, taču ikdienas apģērbs tam būs pārāk neērts. Ja vēlies sportot ārā, ir jāizvēlas speciāls, sporta nodarbībām rudens un ziemas sezonā paredzēts apģērbs. Tā ražošanā tiek izmantotas īpašas tehnoloģijas, lai sportistiem būtu viegli, silti un ērti. Parasts kokvilnas krekliņš sasvīdīs, kļūs slapjš un smags, līdz ar to aukstajā laikā nepalīdzēs ne sasildīties, ne noturēt vajadzīgo siltumu.

Sabalansēts uzturs

Ziemā cilvēka organismā ir izteikts D vitamīna trūkums. Un ne tikai tā, bet arī daudzu citu. Tāpēc, lai mazinātu saaukstēšanās risku, būtu jāievēro sabalansēts uzturs, jāēd vairāk augļu un dārzeņu.

Stingras diētas ievērot nevajadzētu, jo kaloriju trūkums organismā ievērojami mazina mūsu imunitāti, tāpēc saslimšanas risks ir lielāks. It īpaši tad, ja klāt vēl nāk intensīvi treniņi.

Saudzē sevi, sporto un ēd kārtīgi!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.