6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Palēlina novecošanos un vēl 6 iemesli, kāpēc ingvers būtu jāēd katru dienu

 

Ingvera vērtīgās īpašības cilvēki izmanto jau vairāk, nekā piecus tūkstošus gadu. Indiešu un ķīniešu medicīnā ingvera sakni uzskatīja par gandrīz vai vērtīgāko dabīgo medikamentu, kurš cīnījās pret daudzām slimībām. Ingveru ēda un vēl tagad ēd svaigu, kaltētu, marinētu, samaltu un pat pievieno skaistumkopšanas līdzekļiem. Portāls „Lifehacker” ir apkopojis vērtīgus iemeslus, kāpēc ingvers būtu jāēd katru dienu.

Palēlina novecošanas procesus. Ingvers ir spēcīgs antioksidants. Ingverā esošais gingerols spēj cīnīties ar tā saucamo oksidatīvo stresu. Tas ir process, kura rezultātā organismā uzkrājas pārāk daudz brīvo radikāļu. Tieši šis stress ir viens no novecošanas iemesliem. Nedaudz ingvera ikdienā, un šūnas kļūs izturīgākas pret kaitīgo ietekmi.

Mazina nelabuma sajūtu. Ingvers vienlīdz efektīvi tiek galā ar dažādas izcelsmes nelabuma sajūtu: pirmajā grūtniecības trimestrī, paģiru dēļ, jūras slimības dēļ, ķīmijterapijas dēļ, asinsspiediena izmaiņu dēļ un tā tālāk.

Mazina cukura līmeni asinīs. Pie reizes mazinās arī hipertonijas, diabēta, aptaukošanās un citu saslimšanu risks, kas saistīts ar paaugstinātu glikozes līmeni.

Radīsies spēks pretoties superbaktērijām.  Nepamatota un nevīžīga antibiotiku lietošana ir viena no nopietnākajām mūsdienu medicīnas problēmām. Cilvēki, mēģinot ar nopietniem līdzekļiem apkarot vienkāršu saaukstēšanos, nereti nesaprot, kādu triecienu izdara pret savu ķermeni un pret kopējo cilvēces veselību.

Antibiotiku lietošana jau ir radījusi nekontrolējamu baktēriju vairošanos, kuras ir noturīgas pret ārstēšanu. Tas nozīmē, ka bakteriālās infekcijas, kuras vakar varēja viegli izārstēt, šodien vairs nevar. Bet labā ziņa ir tāda, ka ingvers (kopā ar ķiploku) ir spējīgs cīnīties pret šīm „superbaktērijām”, manāmi samazinot to skaitu (pētījums: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609356/).

Uzlabojas mutes dobuma veselība. Pilnībā pietiek ar to, ka reizi dienā pakošļā svaiga ingvera gabaliņu vai izskalo muti ar tā šķīdumu. Zobi un smaganas teiks tev „paldies”.

Intīmā dzīve paveras jaunās krāsās. Par ingvera spējām palielināt vīrieša spēku rakstīja vēl Konfūcijs. Mūsdienu zinātnieki gan ir noskaidrojuši, ka ingvera sakne ne tikai stimulē seksuālo vēlmi, bet arī spēj palīdzēt cīņā ar vīriešu neauglību, uzlabojot spermas kvalitāti (pētījums: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015668/).

Uzlabojas atmiņa un domāšanas ātrums. Uzlabojas arī reakcija un spēja apgūt jaunas prasmes.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.