8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

6 padomi, kā pamosties no rītiem, kad to it nemaz negribas

 

Ja tu neesi pie tā radusi (vai arī vienkārši neesi rītu cilvēks), celšanās agri var sagādāt tev ne mazumu galvassāpju. Ir tumšs, ir auksti, pārāk klusi un gulta tā vien tevi sauc atpakaļ. Varam tevi nomierināt, tu neesi tāda vienīgā. Tāpēc, ja meklē padomus, kā vieglāk no rīta pamosties, lasi, ko portāls “Elitedaily” iesaka.

Noliec blakus gultai ūdens glāzi. Ūdens dzeršana uzreiz pēc pamošanās atmodinās tavu ķermeni, uzmundrinās un varbūt pat liks izkāpt no gultas (dabīgās vajadzības sauc!) + tev sagribēsies ēst, un to nav iespējams ignorēt.

Ieslēdz gaismu. Tiklīdz tu izdzirdi modinātāju, ieslēdz gaismu. Jā, tas nebūs patīkami, toties efektīvi gan. Un nerauj pāri galvai segu. Trenē sevi un savu izturību.

Apbalvo sevi. Viss atkarīgs no tā, kas tev patīk. Svaigi pagatavota kafija? Pankūkas ar šokolādes mērci? Iemīļotā seriāla sērija pirms došanās uz darbu? Apsoli sev, ka apbalvosi sevi, ja uzcelsies laicīgi. Ja pašai nesanāk, aicini palīgā partneri. Lai viņš tevi sakārdina ar svaigas kafijas aromātu, kas nāk no virtuves.

Katru dienu mosties vienā laikā. Viena no lielākajām kļūdām, kuras cilvēki pieļauj, ir tāda, ka viņi nemostas vienā laikā. Tavs bioloģiskais pulkstenis sajūk un nesaprot, kad īsti ir jāguļ, bet kad – jāceļas. Ja tu pieradināsi viņu pie viena režīma, tev pat vairs nevajadzēs modinātāju, lai no rīta pamostos tieši tad, kad tas ir nepieciešams.

Dodies gulēt nedaudz agrāk. Jā, jā, kādam tas varētu būt liels izaicinājums, taču nevajag uzreiz doties gulēt stundu vai divas iepriekš. Sāc ar 10-15 minūtēm agrāku gulētiešanu. Tu redzēsi, tas atmaksāsies.

Brokastīs izvēlies savu iecienīto ēdienu. Ja tu no rīta būsi labi paēdusi, arī oma dienas laikā būs labāka. Pie tam, ja tu pamodīsies un zināsi, kas tevi sagaida virtuvē, uzcelties būs daudz vieglāk. Un nekādā gadījumā neizlaid brokastis, citādi nogurums dienas gaitā būs vēl lielāks!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.