3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Padomi, kā atbalstīt partneri, ja viņš cīnās ar stresu

 

Vīriešiem patīk tēlot, ka viņi ir stipri un spēj ātri atrisināt jebkuru problēmu. Taču patiesībā viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs, sievietes, un dažreiz viņiem ir nepieciešama palīdzība. Portāls „Beauty and Tips” ir apkopojis sarakstu ar darbībām, ko veikt, ja vēlies atbalstīt partneri, kad viņa dzīvē ir iestājies stresa pilns laiks.

Komunicē. Komunikācija ir spēcīgu un veselīgu attiecību pamatā. Vai tu pietiekami ar partneri komunicē? Vīriešiem ir grūtāk atklāt savas emocijas. Viņiem ne vienmēr patīk izskatīties ievainojamiem, tāpēc var gadīties, ka viņš teiks „viss ir kārtībā”, kad tā nemaz nav. Tā vietā, lai jautātu, kāpēc viņam ir stress, pajautā, kā tu vari palīdzēt.

Saglabā pozitīvu prātu. Izvairies no visa negatīvā. Nepieķeries sliktajam. Cik vien spēj, nenoslogo viņa prātu ar vēl citām problēmām. Joko, smīdini viņu un priecājies, kad viņš smaida. Tu noteikti esi pozitīvais tēls viņa dzīvē, nevis vēl viens slogs.

Nesteidzini viņu. Kad cilvēks jau tāpat ir stresā, mazākais, kas viņam ir nepieciešams, ir steidzināšana. Ja tu neizrādi pacietību, viņš var sadusmoties un vēl vairāk noslēgties sevī vai tieši otrādi – projecēt dusmas tavā virzienā. Parādi, ka tu esi gatava uzklausīt un nesteidzināt. Neizrādi spiedienu. Pārliecini, ka gaidīsi, līdz viņš būs nomierinājies un gatavs visu risināt mierīgā ceļā.

Dod viņam privāto telpu. Ļauj viņam izdzīvot stresu. Neliec viņam par to justies slikti un nenosodi. Atkāpies soli un ļauj viņam pabūt vienam. Ja viņš visu dienu grib gulēt gultā un lasīt grāmatu, ļauj viņam to darīt. Aizbrauksiet ciemos vai ekskursijā citu dienu. Atceries par dienām, kad tu jūties slikti – tu arī negribi nekur doties.

Noņem no viņa pleciem uzdevumu nastu. Nereti mājas darbi tiek sadalīti. Taču, ja viņa dzīvē ir grūts laiks, noņem no viņa šo nastu. Ja ir viņa kārta mazgāt traukus, nomazgā tu.

Izvairies jautāt „kāpēc”. Svarīgi ir jautāt par iespējamajiem risinājumiem, nevis rakties pagātnē. Ja tu partnerim jautā, kāpēc viņam ir stress, tu stāvi uz vietas, nevis dodies pretīm risinājumam. Pie tam, tas ir nenoteikts jautājums, uz kuru vari arī nesaņemt atbildi.

Esi uzmanīga ar padomiem. Cilvēkam, kuram ikdienā ir problēmas un stress, jebkurš padoms var izklausīties kā pārmetums vai agresija. Centies runāt pozitīvā tonī un izvairies pieminēt negatīvo.

Sagādā viņam pārsteigumu. Aizved viņu vakariņās uz iemīļoto restorānu, izplāno vienas vai vairāku dienu izbraucienu. Kuram gan nepatīk pārsteigumi? Tikai pārliecinies, ka tas neiekrīt viņa darba dienās.

Vai tev ir kādi citi padomi, kā palīdzēt partnerim, kura dzīvē ir daudz stresa?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.