0 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Sporta veidi un aktivitātes, kas sadedzina visvairāk kaloriju

 

Ja tev pajautātu, kuri sporta veidi sadedzina visvairāk kaloriju, tu visticamāk iedomātos par skriešanu, taču skriešana katru dienu var apnikt. Par laimi, ir arī daudzi citi aktivitāšu un sporta veidi, kuri sadedzina tikpat un vēl vairāk kaloriju daudzveidīgākā veidā. Portāls “Beauty and Tips” ir izveidojis veselu sarakstu:

Lēkšana ar lecamauklu. Lecot ar lecamauklu tiek nodarbināti vairāk muskuļi, nekā skrienot. Tāpat tas uzlabo koordinācijas un līdzsvara spējas un tiek sadedzinātas vairāk kalorijas. Lēkšana ir viena no labākajām fiziskajām aktivitātēm tādam nolūkam. Ja tu lēktu stundu no vietas, tu sadedzinātu aptuveni 750 kalorijas. Ieslēdz savu mīļāko mūziku un aiziet!

Riteņbraukšana. Stundas laikā aktīvi minoties tu vari sadedzināt pat 1000 kalorijas. Arvien vairāk pilsētas veido jaunas velo joslas un maršrutus, kas nozīmē, ka riteņbraukšana kļūst arvien pieejamāka arī pilsētvidē.

Kikbokss. Tas ir jautrs veids, kā ātri sadedzināt kalorijas, kā arī atbrīvoties no dusmām un stresa, ja tāds ir. Pie tam, tu vari iemācīties dažus labus pašaizsardzības paņēmienus.

Peldēšana. Stundu gara aktīva peldēšana sadedzina pat 720 kalorijas. Tā arī trenē muskuļus un neprasa tik lielu fizisko piepūli kā citas aktivitātes.

Aerobika. Tas nekas, ka tu nepārzini visas kustības. Kad tu iepraktizēsies, stundas laikā varēsi sadedzināt pat 680 kalorijas. Tas ir vienkāršs veids, kā zaudēt svaru un stiprināt ķermeni, it īpaši, ja tev kāds parāda priekšā, kas darāms, un motivē.

Zumba. Zumba paceļ aerobiku jaunā līmenī, pievienojot Latīņamerikāņu deju elementus. Tu vari sadedzināt aptuveni 500 kalorijas viena treniņa laikā un pat iemācīties izjust ritmu!

Augstas intensitātes treniņš ar intervāliem. Ar šāda veida treniņu palīdzību tu vari trenēt vairākas muskuļu grupas īsākā laika periodā. Piemēram, 10 atspiešanās, 10 pietupieni,10 izklupieni. Mainot vingrinājumu katras 30 sekundes, tu kopējo treniņu padari efektīvāku. 20 minūšu laikā tu vari sadedzināt pat 300 kalorijas.

Aštanga joga. Šis ir fiziski sarežģīts, plūstošs jogas veids, kurā vajadzīga fiziskā sagatavotība un gatavība pamatīgi izsvīst.  Pozas tiek turētas samērā neilgi un veiktas secīgi. Tas ir gluži kā kardio treniņš, kura laikā tu vari sadedzināt vairāk kaloriju īsākā laika periodā.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.