8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Patīk ēst vēlu vakarā? Uzzini, kas notiek ar tavu organismu

 

Tev patīk ilgi palikt nomodā un vēl pie reizes kaut ko apēst? Vai arī tas notiek tikai dažreiz, kad tu pamosties no tā, ka gribi ēst? Jebkurā gadījumā, ja tu prāto, kas šādos ēšanas brīžos notiek ar tavu organismu, portāls „Beauty and Tips” ir sagatavojis atbildi.

Tavs miega režīms ir nepareizs

Ja tu ēd vēlu vakaros vai naktī un nevari aizmigt, tev nav tiesību sūdzēties par to, jo tā ir tava vaina.

Ir daudz iemeslu, kāpēc cilvēkam naktī ir grūti aizmigt, taču daudzos gadījumos vaina ir tajā, ka dabiskie organisma procesi zaudē līdzsvaru. Mūsu organismu ietekmē tas, kad mēs uzņemam kalorijas un cik daudz. Ja tu sāc ēst pēc pusnakts, ķermenis sauc: „O, ir laiks ēst! Tas nozīmē, ka man jāmostas!” Ar vēlo ēšanu tu nosūti ogranismam nepareizos signālus.

Tava vielmaiņa palēlinās

Jo vēlāk tu ēd, jo vairāk kalorijas uzņem un mazāk guli. Un, kad tu neizgulies, tava vielmaiņa palēlinās un var novest pie svara pieauguma. Labā ziņa ir tāda, ka tev ir iespēja no tā paglābties – pārstāj ēst vēlu vakaros!

Tu pieņemsies svarā

Mēs zinām, kā tas ir: ir vēls, tu ļoti gribi ēst un, kas gan var slikts notikt, ja apēdīsi vienu sviestmaizi? Teiksim tā, viss augstāk minētais – gan slikts miegs, gan lēna vielmaiņa un svara pieaugums.

Kad mēs ēdam dienas laikā, mēs esam diezgan aktīvi – vielmaiņa ir nomodā un strādā tā, kā tai ir jāstrādā. Vakaros tā nav. Tā kā, ja tu mēģini zaudēt lieko svaru, izvairies no vēlās ēšanas.

Tu apmeklēsi tualeti biežāk

Vai tu esi viens no tiem cilvēkiem, kurš regulāri mostas naktī, lai apmeklētu tualeti? Tas ir kaitinoši, bet iemesls varētu būt tavas vēlās uzkodas. Kad mēs kaut ko apēdam, mēs pārstrādājam to, uzņemam sev nepieciešamo un pārējo izvadām no organisma. Un tas var notikt tieši naktī. Tas var traucēt ne tikai tavu miegu, bet likt tev nākamajā dienā justies nogurušai.

Dedzināšana kuņģī un skābuma sajūta mutē

Ne viena, ne otra nav patīkama sajūta. Kāpēc gan neizvēlēties no tās izvairīties?

Paaugstināts asinsspiediens

„Kad mēs ēdam” ir tikpat svarīgi kā „ko mēs ēdam”. Ja tu ēd vēlu vakarā, tavs asinsspiediens var paaugstināties, un tas nav nekas labs, jo tas ir saistīts ar dažādām saslimšanām. Neaizmirsti ēst brokastis, pusdienas un vakariņas daudz maz konkrētos laikos, neēd naktī un tādējādi uzlabo savu veselību.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.