6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

6 pārtikas produktu kombinācijas, kuras kaitē tavai veselībai

 

Tu varētu būt pārsteigta par to, ka eksistē vesela rinda pārtikas produktu kombināciju, no kurām būtu vēlams izvairīties. Šo produktu miksēšana var negatīvi iespaidot tavu gremošanas sistēmu. Pārbaudi pati, cik bieži šie savienojumi parādās tavā ēdienkartē.

Sviestmaize un kafija

Daudzi cilvēki brokastis ēd steigā, it īpaši darba dienās, kad laiks pietrūkst un sanāk gandrīz kavēt darbu. Sviestmaize un tase kafijas ir klasiskais variants. Tikai problēma ir tajā, ka, ja tu pa virsu sviestmaizei uzdzer kafiju, jēgas no tādām brokastīm reāli nav. Pie tam, maizē esošie ogļhidrāti neļauj normāli uzsūkties kalcijam, ko satur siers (ja nu tu ēd maizi ar sieru).

Tomāti un gurķi

Tomāti un gurķi ir populāra kombinācija daudzos salātos. Taču šo divu produktu savienojums var izjaukt organisma bioķīmiskos procesus, jo gurķi taču ir šķiedru produkti, bet tomāti – skābi produkti. Tos sajaucot, tiek izraisīta sāļu veidošanās. Šī kombinācija izraisa arī vēdera pūšanos.

Kartupeļi un gaļa

Karbonāde un kartupeļi izklausās labi. Diemžēl, tā nav labākā kombinācija, jo var izraisīt dedzināšanu kuņģī, gāzu uzkrāšanos un vēl citas līdzīgas, ar gremošanas sistēmu saistītas, problēmas.

Vīns un deserts

Lai gan daudziem mīļš savienojums, tas dod organismam nepatīkamu triecienu. Desertā esošie ogļūdeņraži nogulsnējas tauku veidā un noved pie pieņemšanās svarā.

Piena produkti un ananāss

Ananāss liek gremošanas sistēmai strādāt nedauz lēnāk. Pie tam, ananāss satur bromelaīnu, kurš var veicināt problēmas ar veselību, ja lietos to reizē ar piena produktiem. Ja tev patīk pievienot ananāsu jogurtam, aizvieto to labāk araprikozēm vai plūmēm.

Augļu sulas un kēkss

Daudz kaloriju, maz labuma. Ja tu brokastīs apēd kādu kēksiņu un uzdzer pa virsu apelsīnu sulu, ari būt gatava straujam spēku pieplūdumam un ātram zudumam, kā arī bada sajūtai diezgan ātri pirms pusdienām. Olbaltumvielu un šķiedrvielu iztrūkums līdz ar ogļūdeņražu augstu saturu spēcīgi ietekmē cukura līmeni asinīs.

Banāns un piens

Ir dietologi, kuri uzskata, ka augļus būtu jāēd atsevišķi. Saldie augļi, kuri satur daudz dabisko cukuru, var aizkavēties organismā ilgāku laiku, un tas var novest pie lēnākas gremošanas sistēmas darbības, it īpaši, ja klāt nāk piens. Labāk banānu ēd atsevišķi.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.