5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Ja gribi notievēt: 7 labākie padomi iesācējiem

 

„Ar ko sākt, ja gribu notievēt?” – tas ir jautājums, kurš nomoka daudzu sieviešu prātus. Un tev nav jākaunas, ja nezini, ar ko sākt. Mēs pastāstīsim, kādi varētu būt tavi pirmie soļi ceļā uz veselīgāku dzīvesveidu un ķermeņa pārveidošanu.

Vienkārši izlem! Tas ir pirmais un pats svarīgākais solis. Tev ir jāizlemj, ka ir pienācis laiks pārmaiņām. Tev ir jāsaprot un jāpieņem tas patstāvīgi. Tu esi sevis galvenā motivētāja.

Sāc ar pastaigām. Vienkāršai pastaigai ir daudz priekšrocību, un tu to vari darīt jebkurā laikā un jebkurā vietā. Tas ir vienkāršs vingrinājums ar zemu stresa līmeni un lielisku spēju dedzināt kalorijas. Uzvelc ērtus apavus un ej! Tas ir lielisks laiks, lai klausītos motivējošus tekstus, mīļāko mūziku un audio grāmatas. Nedomā, vienkārši ej!

Nedzer liekas kalorijas – tikai ūdeni! Nekādas sulas, kolas, sporta dzērienus… Tikai tīru ūdeni, kuram garšas uzlabošanai var pievienot augļus vai piparmētru.

Izveido vēlmju dēli. Izgriez no žurnāliem savas sapņu figūras, mājas, mašīnas utt. Attēlus. Izveido no šiem attēliem kolāžu, pielīmē pie dēļa (vai izveido kolāžu uz papīra) un uzkarini redzamā vietā. Skaties uz to dēli katru dienu un iedomājies, kā tas būs – sasniegt savus mērķus un sapņus. Varbūt kādam šī metode varētu šķist savāda, bet tā strādā.

Saproti, kādēļ tu to dari. Kāpēc tu vēlies notievēt? Uz šo jautājumu tev ir jāatbild pašai, uzrakstot atbildi uz vēlmju dēļa, vannasistabā uz spoguļa, mašīnā, telefonā, zem galda… Atbildei ir jābūt emocionāli saistošai, piemēram: „Es vēlos būt vesela un enerģiska, lai varētu skriet kopā ar bērniem”, „Es vēlos labi izskatīties kleitā, kuru iegādājos draug kāzām”, „Es vēlos dzīvot ilgāk” utt.

Sāc sekot līdzi uzturam. Tu zini, cik daudz tu ēd? Daudziem cilvēkiem nav ne jausmas par to, cik daudz kalorijas dienas laikā viņi uzņem. Pat, ja tu aptuveni tās skaiti, tu viegli vari kļūdīties. No citas puses, kaloriju trūkums arī var traucēt organismam zaudēt svaru un atbrīvoties no liekā un „ietiepīgā” tauku slāņa, kurš atrodas badošanās režīmā un pie tevis stingri turas.

Ēd apzināti. Kad tu ēd, tu skaties televizoru, spaidi telefonu vai lasi avīzi? Tu vispār skaties uz ēdienu, kad to ēd? Atslēdzies no blakus nodarbēm, kad ēd. Pievērs uzmanību arī tam, kā tu košļā ēdienu. Vai tiešām tu to dari kārtīgi? Neēd haotiski un ātri. Maini šos ieradumus. Baudi maltīti lēnām.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.