6.3 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

8 pārtikas produkti, kuri veicina matu augšanu

 

Neveiksmīgi nogriezi matus un sapņo, lai tie ātrāk ataug? Ievies savā ēdienkartē pāris korekcijas un paātrini matu augšanas procesus! Portāls „Health” ir apkopojis veselu sarakstu ar produktiem, kas var palīdzēt:

Lasis – Omega-3 taukskābes, D vitamīns un olbaltumvielas – tie ir celtniecības materiāli matu saknes sīpolam, tāpēc lasis ir vērtīgs produkts, ja vēlies, lai matiem ir spēks augt.

Dzeltenā paprika – Ne velti mēs minam arī krāsu, jo tieši dzeltenajā paprikā ir visvairāk C vitamīna. Matu augšanai tas ir ļoti svarīgi.

Austeres – Nedaudz greznības par ļaunu nenāks! Austerēs ir daudz cinka, tāpēc tikai 3 austeres dāvās organismam 500% normas, un šajā gadījumā pārdozēšana nav bīstama, jo cinka atlikums tiks novirzīts matu augšanas veicināšanai.

Olas – Biotīns – vēl viena svarīga sastāvdaļa ātrākai matu augšanai. Biotīns ir atrodams olas dzeltenumā, bet baltums, tieši pretēji, aiztur tā uzsūkšanos organismā. Tā kā, kādu laiku iztiec ar dzeltenumu.

Saulespuķu sēklas – Tajās ir liels daudzums E vitamīna, kurš atbild par matu mirdzumu, spēku un veselību.

Saldais kartupelis – Tajā ir liels beta-karotīna daudzums, kurš ir nepieciešams matiem, lai veidotu veselīgu struktūru. Ja ne visai patīk šis dārzenis, aizvieto to ar burkāniem un olīveļļu.

Avokado – Avokado stimulē kolagēna un elastāna „ražošanu”, uzlabo galvas ādas stāvokli un matu kvalitāti.

Mandeles – tāpat kā olas dzeltenumā, arī mandeļu riekstos ir biotīns. Sauja mandeļu riekstu dienā noteikti nāks par labu taviem matiem.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.