16 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

Ko ēst un ko neēst laikā, kad tu mēģini notievēt

 

Kad tu mēģini zaudēt lieko svaru, tavā uzturā ir jāatrod līdzsvars. Ir pārtikas produkti, no kuriem būtu jāizvairās, un ir tādi, ko būtu jāēd vairāk. Portāls „Beauty and Tips” ir apkopojis veselu sarakstu.

Ko ēst?

Olas – Tajās ir daudz proteīna un labo tauku, tāpēc tu ilgāk izjūti sāta sajūtu. Tas ir labs variants brokastīm, jo tad tu vieglāk vari izturēt bez našķošanās līdz pusdienām.

Lapu zaļumi – Ja tu vēlies zaudēt svaru, tev uz sava šķīvja jāliek vairāk zaļās krāsas. Spināti, salātlapas, kāposts – tam visam jābūt tavas iknedēļas iepirkumu sarakstā. Tajos ir daudz šķiedrvielu un salīdzinoši maz kaloriju.

Tuncis – Tā ir lieliska zivs, ko izvēlēties diētas laikā. Tikai nejauc to kopā ar majonēzi! Tajā ir daudz proteīnu, maz tauku un arī kaloriju daudzums nav graujošs.

Pupas – Šeit nederēs visas pupiņas. Labākos rezultātus sniegs lēcas, kā arī melnās un sarkanās pupiņas. Tajās ir daudz šķiedrvielu un proteīna, tāpēc tu ilgāk saglabā sāta sajūtu.

Ko neēst?

Kartupeļi Frī – Pastāv baumas, ka frī kartupeļi nav nemaz tik slikti, kā varētu šķist. Taču, ja tu mēģini zaudēt svaru un turpini ēst šos kartupeļus, tas varētu būt iemesls, kāpēc tev nekas neizdodas. Lai gan tie ir kartupeļi, tajos nav nekā pārāk laba – tie nav diētiski un ir piesūcināti ar eļļu.

Sasaldētas gatavās maltītes – Sasaldētas maltītes ir ātrs veids, kā pagatavot vakariņas garas darba dienas beigās… Taču, vai tu zini, cik daudz tur ir sāls?

Gatavās zupiņas – Jā, ir cilvēki, kuriem darbā nav laika vai iespēju aiziet uz ēdnīcu, tāpēc viņi pārtiek no ātrajām zupiņām, kurām tikai jāpievieno karsts ūdens. Un tas ir lēti. Taču šajās zupiņās ir daudz nātrija, kas var veicināt svara pieaugumu.

Gāzēti dzērieni – Arī no diētiskajiem dzērieniem jāizvairās. Visi gāzēti dzērieni ir svara zaudēšanas programmas ienaidnieki. Jā, varbūt tur nav daudz kaloriju, taču tās, kas tur ir, liek tev gribēt ēst vairāk. Tur ir arī daudz cukura.

Baltmaize – Aizvieto šo maizi pret tumšo, un jau kļūs labāk.

Alkohols – Tu vispār apzinies, cik daudz kaloriju ir „skaistajos sieviešu kokteilīšos”? Un padomā, cik ļoti tev gribas našķēties, kad tu dzer alu… Un apēst kādu siera gabaliņu, kad dzer vīnu… Viss šeit ir skaidrs, vai ne?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.