9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Ko ēst pēc sešiem – veselīgas un diētiskas uzkodas

 

Neēst pēc sešiem vakarā ir mokoši un pat kaitīgi. Taču, ja tu vēlies notievēt, vakara uzkodām izvēlies pareizos produktus.

Sēnes – Esi dzirdējusi mītus par to, ka sēnes ir smagnējs ēdiens? Nu, tikai tad, ja tās apcep lielā eļļas daudzumā un vēlāk pasautē saldajā krējumā. Bet visādi citādi tas ir labs diētiskais produkts.

Kukurūza – Produkts, kurš palīdz no organisma izvadīt lieko holesterīnu. Ja pa dienu tu nenoturējies un apēdi kaut ko treknu, kukurūza neļaus tam „nosēsties” tavā organismā.

Aprikozes – Gluži kā vakara deserts. 100 gramos aprikožu ir tikai 42 kcal.

Avenes – Tās satur vielas, kas ietekmē ādas krāsu un elastību. Vēl tā labi iespaido vielmaiņu, tādējādi uzlabo kopējo gremošanas sistēmas darbību.

Nektarīns – Lielisks dabīgais antioksidants, kurš uzlabo vielmaiņu, aizkavē organisma novecošanos, kā arī palīdz trekna ēdiena pārstrādē. Savukārt tā sastāvā esošās šķiedrvielas palīdz izvairīties no aizcietējumiem un pazemina holesterīna līmeni asinīs.

Rācenis – Šis dārzenis aktivizē aknu darbību, tādējādi neļaujot veidoties akmeņiem urīnpūslī. Šis dārzenis tev palīdzēs cīnīties arī ar pūtītēm un uzlādēs organismu ar enerģiju.

Ķirbis – Ļoti viegls un veselīgs ēdiens, kurš palīdz organismam pārstrādāt smagu ēdienu un uzlabot vielu apmaiņas procesus.

Kāposts – To var ēst gan svaigu, gan tvaicētu vai vārītu.

Atlantijas menca – Tā ir zivs, kurā ir ļoti maz tauku, tāpēc arī vakaros to var ēst.

Bumbieris – Bumbiera mīkstumus organisms pārstrādā vieglāk, nekā ābolu. Arī kaloriju bumbierī ir mazāk.

Kivi – Šī oga atbrīvo no smaguma sajūtas vēderā, ja pirms tam ir sanācis pārēsties. Vēl kivi palīdz atbrīvoties no dedzināšanas kuņģī, kā arī izvada no organisma lieko nātriju.

Bietes – Ēd svaigu, ceptu krāsnī vai vārītu – labums vienlīdz labs!

Selerija – Arī to var ēst cik vien sirds kāro! Ja gribi ēst garlaicības pēc, tad šis ir labs variants (tāpat kā kāposts).

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.