11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Veidi, kā mēs padarām mīlestību sarežģītāku, nekā tā patiesībā ir

 

Kad attiecības ir tikai sākušās, var būt grūti saprast, kas tev der vislabāk. Daļēji tas ir tāpēc, ka ikdienā mēs dzirdam tik daudz mulsinošu ideju par to, kas ir mīlestība un kāda veida attiecības cilvēkam ir nepieciešamas. Taču mīlestībai nav jābūt sarežģītai.

Portāls „Yourtango” piedāvā deviņas kļūdas, kuru dēļ cilvēks sarežģī mīlestības atrašanas un saglabāšanas procesu.

Mēs neizdomājam, kāda veida attiecības vēlamies

Ir jāpārstāj skatīties uz apkārtējiem un domāt, ka ir kāds ideālais attiecību modelis. Tas, kas der vienam pārim, citam var nederēt vispār. Kāda veida attiecības tu meklē? Nopietnas un stabilas ar vienu parteri? Atvērtas? Tādas, kurās jūs tiekaties ik pa laikam, lai forši pavadītu kopā laiku? Nemāni sevi, domājot, ka varēsi būt laimīga attiecībās, tikai tāpēc, ka tās par perfektām uzskata citi cilvēki.

Mēs pārāk daudz domājam

Pat spēcīgākās un veiksmīgākās attiecības rodas laika un pieredzes gaitā. Tas, ka jums ir domstarpības attiecību sākumā, ir normāli. Jūs vienkārši esat godīgi par savām vajadzībām un cerībām. Tas nenozīmē, ka jums uzreiz ir jāšķiras.

Nākamreiz, kad mēģināsi saprast vai tu kādam patīc vai viss nenotiek pietiekami ātri, apstājies un ieelpo. Dzīvo tagadnē jau no paša attiecību sākuma. Tev vairs nebūs iespējas izdzīvot tos brīžus. Izbaudi tos un koncentrējies tam, kas notiek tagad, un tas ļaus tev saprast, vai tas ir tas, ko tu vēlies arī nākotnē.

Mēs daudz ko pieņemam paļaujoties uz to, kā otrs reaģētu

Veselīgās attiecībās pāris jūtas ērti, izsakot savu viedokli un skatpunktu, pat, ja otram tas var likt justies neērti. Rīkojies secīgi. Kad partneris izdara kaut ko, ko tu nesaproti, pajautā viņam par to. Tad klausies. Pāragri pieņēmumi var ātri vien iznīcināt to, kas varētu būt potenciāli labas attiecības.

Attiecību sākumā mēs pārcenšamies

Daudzas attiecības sākas lieliski, mēs parādām sevi no labākās puses, jo vēlamies atstāt uz cilvēku labu iespaidu. Nav problēmu ar kompromisiem un piekāpšanos, bet pēc pāris mēnešiem viss mainās.

Kaut kā jauna sākumā justies pacilāti ir dabiski, un ir tikai normāli, ka tu gribi atstāt uz cilvēku iespaidu. Taču nevajag pārcensties. Saglabā savu izveidoto tēlu arī tad, kad attiecības jau ir kļuvušas par nopietnām un stabilām.

Mēs klusējam

Atklātai komunikācijai attiecībās ir nozīmīga loma. Kad jums ir izaicinošs un sarežģīts brīdis, iemācies izstāstīt par to, nevis krāt prātā.

Ja tu nestāsti, kā jūties, tu ļauj savam prātam iet cauri negatīvajiem brīžiem atkal un atkal, un tas var izveidot plaisu starp tevi un partneri. Ja tev šķiet, ka uzrakstīt ir vieglāk, nekā pateikt, dari to! Galvenais, ka tu izstāsti, kā jūties.

Mēs padodamies pārāk ātri

Ir daudz vieglāk aiziet no kaut kā, nekā strādāt pie tā, lai tas izdotos. Apkārt taču ir tik daudz potenciālo partneru, tad, kāpēc neiet tālāk?

Pirms tu izlem padoties, pavēro savas attiecības. Kā beidzās tavas iepriekšējās attiecības? Tu izlēmi iet savu ceļu? Kurā brīdī tev piemīt tendence atkāpties? Vai esošais partneris ir izdarījis kaut ko, lai tev būtu iemesls aiziet? Kādu tu iedomājies savu dzīvi bez šī cilvēka?

Mēs gribam palikt medusmēneša fāzē

Attiecību sākums ir labākais posms. Tu dzīvo savā mazajā paradīzē, tev patīk enerģija un emocijas, ko tev sniedz jaunās attiecības. Taču tad, kad attiecības nobriest (un tā notiek ar visām laika gaitā), tev ir jāiet cauri daudzām pārmaiņām.

Katra diena nevar būt ideāla. Reālā dzīve un ikdiena ietekmēs tevi un tavu partneri. Tas ir normāli. Ir arī jāsaprot, ka tādas „medusmēneša fāzes” attiecībās uznāk ik pa laikam. Paprasi jebkuram pārim, kuri jau ilgi ir kopā, un viņi tev pateiks, ka viņu attiecībās ir bijuši gan skaisti un viegli, gan izaicinoši periodi. Visu skaisto viņi ir izbaudījuši, bet izaicinājumiem drosmīgi gājuši cauri.

Dažkārt attiecības var būt nomācošas

Jā, tās var būt romantiskas, jautras un patīkami satraucošas, taču ir dienas, kad vienkārši gribas aizbēgt un pazust no visa. Un tas ir normāli. Mūsu emocionālo un fizisko stāvokli iespaido apkārtējā vide.

Dažreiz tev varētu šķist, ka partneris tev traucē darīt to, ko pati vēlies, jo tev pret viņu ir saistības un pienākumi. Bet, vai tu tik pati to nesadomājies? Varbūt viņš tieši vēlas, lai tu ej un dari to, kas tev patīk, nevis sēdi viņam visu laiku blakus. Esiet atklāti, un tad viss būs labi.

Mēs iepazīstinām partneri ar ģimeni un draugiem pārāk ātri

Jā, mēs zinām, tu esi patīkami satraukta. Tu beidzot esi sastapusi cilvēku, ar kuru vēlētos palikt kopā ilgāku laiku. Taču, pirms tu „ievelc” viņu pavisam savā dzīvē un iepazīstini ar ģimeni un draugiem, ļauj attiecībām nostabilizēties. Iepazīsti cilvēku kārtīgi, rīkojies lēnām un saprātīgi. Nav vajadzības rīkot lielu ballīti, lai visus iepazīstinātu ar partneri. Dari to pakāpeniski. Ja jūsu attiecības ir nopietnas, jums būs daudz laika.

Nesarežģīsim mīlestību!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.