5.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kokosriekstu piens – kādu labumu tas sniedz cilvēka organismam?

 

Kokosriekstu piens mūsu platuma grādos ir pienācīgi nenovērtēts produkts. To pazīst kā daudzu diētu vai eksotiskas virtuves sastāvdaļu. Šajā gadījumā šis piens aizstāj govs vai kazas pienu, saldo vai skābo krējumu.

Tomēr kokosriekstu pienam ir daudz vairāk labuma, nekā varētu domāt. Mēs apkopojām dažus piemērus:

-Kokosriekstu piens satur piesātinātās taukskābes (tai skaitā Omega-3, Omega-6 un Omega-9), kuras labvēlīgi ietekmē vielmaiņu.

-Kokosriekstu piens satur C, E, B1, B3, B5 un B6 vitamīnus, minerālvielas (dzelzi, kalciju, magniju), kā arī šķiedrvielas.

-Piena sastāvā esošā laurīnskābe organismu ietekmē kā vairogs, kurš mazina baktēriju un vīrusu daudzumu mutē un organismā kopumā.

– Tas var nogalināt baktērijas, kas izraisa aplikuma veidošanos artērijās, uzlabojot sirds veselību. 

-Kokosriekstu piens labvēlīgi ietekmē tavu organismu ne tikai no iekšienes, bet arī no ārpuses. Piemēram, pienu var izmantot kā matu vai sejas masku, ko iekļauj savā ikdienas skaistumkopšanas rutīnā vai pievieno iecienītajiem līdzekļiem, piemēram, ķermeņa losjonam.

– Pienu var izmantot ādas veselības uzlabošanai, jo tas tonizē, atjauno ādas elastību, ārstē alerģijas radītos izsitumus un novērš pinnes.

– Vienā glāzē (240 ml) kokosriekstu piena ir 552 kcal, 57 g tauku, 5 g olbaltumvielu, 11% C vitamīna, 22% dzelzs un magnija, 18% kālija un 21% selēna dienas dienas devas.

Atceries!

Kokosriekstu piens nav „tas ūdentiņš”, kas iznāk pa taisno no kokosrieksta. Tas šķidrums ir kokosriekstu ūdens, bet kokosriekstu pienu iegūst no stingrās, baltās rieksta daļas, ko sarīvē uz rupjas rīves un vāra ūdenī vai pienā, līdz rodas krēmīga masa.

 

Raksta veidošanā izmantoti materiāli no portāliem: Health.com un Healthline.com

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.