1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

9 uzreiz nepamanāmi stresa simptomi un veidi, kā ar tiem cīnīties

 

Atceries, kad tev pēdējo reizi kādu dzīves notikumu dēļ bija izteikts stress. Kā uz to reaģēja tavs organisms? Vai tas deva signālus, kurus bija grūti ignorēt?

Galvassāpes – Viens no biežāk sastopamajiem stresa simptomiem. Šeit variantu gan nav daudz – paciest sāpes vai lietot medikamentus. Nopietnākos gadījumos ir jāvēršas pie speciālista, lai novērstu sāpju cēloni.

Izmaiņas seksuālajā aktivitātē – Piemēram, ja darba stress noved pie tā, ka mīlēties it nemaz negribas, tas nav labi. Taču tu neesi tāda vienīgā.

Ādas izsitumi – Jā, izklausās savādi, bet arī tā notiek. Parasti tie ir sārti plankumi vai pumpiņas vēdera, muguras, roku un sejas apvidū. Palīdzēt var vizīte pie ārsta un dziļa elpošana.

Sāpes muskuļos – Visbiežāk muguras/sprandas apvidū, un šos simptomus nereti saista ar nogurumu no ilgas sēdēšanas pie datora. Taču vainīgs ir stress. Pamēģini lēnām un dziļi elpot un atslābināt saspringto vietu. Palūdz, lai kāds uztaisa tev vieglu masāžu.

Acs raustīšanās – Lai uzreiz no tā atbrīvotos, aizver acis un iedomājies par kaut ko patīkamu. Tāpat veselīgi ir novērsties no datora ekrāna katru pus stundu.

Nelaba dūša – Neparasts simptoms, kuru bieži jauc ar gremošanas problēmām. Taču, ja nelabumu raisa stress, ierastie medikamenti gremošanas sistēmai nepalīdzēs. Pamēģini paturēt rokas zem silta, tekoša ūdens.

Problēmas ar miegu – Stress ietekmē miega kvalitāti, kad pēc parastas nakts pamosties nogurusi. Risinājums – iet gulēt agrāk vai nosnausties pa dienu. Un, protams, jātiek galā ar stresu.

Problēmas ar atmiņu – Kad stress zūd, problēmas ar atmiņu arī zūd.

Lēmumu pieņemšana – Biežs stresa simptoms: tu pārāk ilgi domā, ko uzvilkt uz darbu vai pagatavot vakariņās. Stress traucē koncentrēties. Veselīgi ir iet pastaigāties un atslābināt prātu.

Atceries! Ja stress no dzīves nepazudīs, nepazudīs arī šie simptomi!

 

Informācija rakstam no portāla: Health.com un Cosmo.ru

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.