2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Nagi kļuvuši dzelteni – kā šo problēmu risināt?

 

Vispirms ir jātiek skaidrībā ar to, kāpēc nagiem ir parādījies dzeltenīgais tonis. Izplatītākais iemesls ir krāsaino nagu laku izmantošana bez bāzes. Dzeltenais pigments ir atrodams gandrīz visās nagu lakās, un tieši tam piemīt tendence „ieēsties” nagā.

Cits iemesls – sadzīves ķīmijas izmantošana bez cimdiem. Trešais iemesls – smēķēšana. Nikotīns iekrāso ādu un nagus dzeltenā krāsā. Ceturtais iemesls – vitamīnu trūkums. Šeit gan jāpievērš uzmanība ne tikai krāsai, bet arī naga struktūrai: tie var sākt šķelties, kļūt plāni un nelīdzeni.

Kas palīdzēs?

Balinošās nagu lakas. Uzklāj to kā bāzi vai vienkārši caurspīdīgo nagu laku. Un tomēr nākotnē neaizmirsti par bāzi – tā tu pasaudzēsi savus nagus no iespējamās iekrāsošanās.

Ja balinošās lakas pie rokas nav, ķeries klāt tautas receptēm.

Labs balinošais efekts piemīt citronam. Nogriez daiviņu un ierīvē ar to nagus ik reizi, kad atceries. Pastiprināt efektu var, ja pagatavo balinošu masku: citrona mīkstumus uzliec uz nagiem un aptin ar pārtikas plēvi. Noņem pēc 10 minūtēm. Cits variants – sajauc citrona sulu ar olīveļļu un ierīvē ar to nagus vairākas reizes dienā. Tas ne tikai balinās nagus, bet arī stiprinās tos.

Labas balinošās īpašības piemīt arī kumelītēm: aplej 2 ēdamkarotes sauso ziedu ar klāzi verdoša ūdens un ļauj ievilkties. Tad atšķaidi to ar ½ litru ūdens un iemērc tajā rokas uz 15-20 minūtēm. Ja gatavosi tādas vanniņas reizi dienā, jau pēc nedēļas nagi izskatīsies veselīgāki.

Trešais variants – jūras sāls. Divas ēdamkarotes izškīdini glāzē ūdens, pievieno nedaudz tējas koka eļļas vai greipfrūta ēteriskās eļļas un iemērc savas rokas šķīdumā uz 10 minūtēm.

 

Materiāli rakstam no portāla „Beauty and Tips”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.