3.7 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

No 5. jūlija stāsies spēkā bargāki sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē.

 

No 2018. gada 5. jūlija stājas spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas nosaka bargākus sodus par dažādiem ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem. To, cik lieli būs sodi un tieši par kādiem pārkāpumiem tie tiks piemēroti, skaties zemāk:

 

Par tālruņa, piezīmjdatora, planšetdatora vai viedierīces lietošanu, (ja vien tas nenotiek brīvroku režīmā) transportlīdzeklim esot kustībā paredzēts naudas sods 25-100 eiro apmērā. Līdz šim sodīja tikai par telefona lietošanu. Naudas sods bija 15 eiro.

Par nepiesprādzēšanos, par pasažiera vešanu, kas nelieto drošības jostu, par aizsargķiveres nelietošanu motociklu, kvadraciklu, triciklu un mopēdu vadītājiem, un tāda pasažiera vešanu, kam galvā nav ķiveres, piemēros brīdinājumu vai naudas sodu 30-70 eiro apmērā. Iepriekš par šādu pārkāpumu piemēroja brīdinājumu vai naudas sodu līdz 30 eiro. 

Par agresīvu braukšanusānslīdes radīšanu vietā, kur iespējama satiksme,  par strauju, nepamatotu bremzēšanu, radot bīstamu situāciju uz ceļa, ja tā nav nepieciešama satiksmes drošībai, par braukšanu ar mopēdu vai motociklu uz viena riteņa vai par braukšanu uz kvadraciklu, triciklu aizmugurējiem riteņiem uz ceļa vai jebkur, kur iespējama satiksme, piemēros naudas sodu no 70 līdz 280 eiro.

Par brīdinājuma signāla nepareizu lietošanu – velosipēdistiem būs 7 eiro sods (tāpat kā iepriekš), automašīnu vadītājiem – 15 līdz 30 eiro sods. Iepriekš par brīdinājuma signāla drošības kārtības noteikumu pārkāpšanu tika piemērots 15 eiro sods.

Par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu – brīdinājums vai naudas sods – 30-70 eiro. Līdzšinējo 15 eiro vietā.

Par bērnu pārvadāšanu neatbilstošos drošības līdzekļos (autosēdeklīšos vai bērnu auto paliktņos) – brīdinājums vai naudas sods 30-70 eiro apmērā. Pirms tam autovadītājiem nācās šķirties no 15 eiro šī noteikuma pārkāpšanas gadījumā.

 

Lieciet aiz auss jaunos noteikumus un ievērojiet tos!

 

Avots: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.