5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

3 gardas ingvera tējas receptes: Tējas veselībai un slaidumam

 

  00

Ingvers veiksmīgi sadedzina kalorijas,ārstē saaukstēšanos un tonizē organismu. Tieši tāpēc tas ir ziemas mēnešu galvenais produkts un daudzu karsto dzērienu neatņemama sastāvdaļa. Mēs jums esam sagatavojuši trīs lieliskas ingvera tējas receptes.

Citrusaugļu un ingvera tēja.

Visi citrusaugļi ir ingvera labākie ”draugi”. Neaprobežojieties tikai ar citronu, droši kombinējiet to ar apelsīniem, mandarīniem un greipfrūtiem.

– 3 cm ingvera saknes
– 2 apelsīni
– medus

Ingveru notīriet, smalki sagrieziet, vai sarīvējiet. Aplejiet ar 500 ml verdoša ūdens un ļaujiet tam 5-7 minūtes ievilkties. Pievienojiet svaigi spiestu apelsīnu sulu. Tējas saldumu regulējiet ar cukuru, vai medu. Tikko kā medus tiek uzsildīts tā tas maina struktūru un līdzīgi kā aizsagplēve nosedz barības vadu, kas aizsargā no šlaku un toksīnu uzkrāšanai. Medus receptē ir domāts- ēšanai klāt pie tējas.

Piena un ingvera tēja.

Asa un sildoša, šāda tēja spējīga nomākt izsalkumu un izārstēt no gripas. Var vārīt pirms laika un ņemt to līdzi uz darbu termosā.

– 2 ēdk rīvētas ingvera saknes
– 300 ml piena
– 100ml ūdens
– kanēļa standziņa (1/3 tējk malta kanēļa)
– dažas zaļā kardamona pākstis
– šķipsniņa malta muskatrieksta
– 1 ēdk cukura
– 1/3 tējk melnās tējas

Uzvāriet ūdeni, pievienojiet tam ingveru. Ļaujiet tam pavārīties 30-60 sekundes, pievienojiet pienu (savādāk piens var sarecēt dēļ ingvera skābes). Pievienojiet garšvielas, tēju un cukuru. Gandrīz uzvāriet un turpiniet vārīt uz lēnas uguns, visu laiku maisot 5-7 minūtes. Jo ilgāk garšvielas būs pienā, jo tēja būs aromātiskāka.

Piparmētru un ingvera tēja.

Vienkāršākā no ingvera tēju variācijām. Variet pamēģināt piparmētru vietā likt ķimenes, timiāna zariņu, vai citronmētras lapas.

– 1 cm ingvera saknes
– sauja svaigu piparmētru
– 2-3 citrona ripiņas
– cukurs (ja ir nepieciešams)

Smalki sagrieziet ingveru, lieciet to tējkannā, pievienojiet piparmētru un citronu. Aplejiet ar verdošu ūdeni un ļaujiet tējai ievilkties 5-7 minūtes. Saldumu regulējiet pēc izvēles.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.