2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

15 triki super tīrai mājai

 

Laiks lielajai vasaras tīrīšanai. Mums priekš tevis ir 15 triki super tīrai mājai. Atsvaidzini savu mitekli ar šiem vienkāršajiem, bet efektīvajiem padomiem.

  1. Met pie malas ziepju gabalus un ievies savās mājās šķidrās ziepes – tā tu izvairīsies no ziepju nogulsnēm un mikrobu krātuvēm aizsērējušos ziepju traukos.
  2. Padari krānus mirdzošus, izmantojot mazliet zobu pastas uz mitra sūkļa, lai notīrītu kaļķakmens nogulsnes no hromētām virsmām.
  3. Lai notīrītu ūdens nogulsnes dušas kabīnē, sajauc 3/4 glāzes hlorētu balinātāju ar 2 litriem ūdens un izmanto mazu birstīti, lai uzliktu uz viena maza laukuma vienā reizē. Atstāj uz pāris minūtēm, tad notīri un noskalo.
  4. Lai pasargātu dvieļus no mitruma un pelējuma, starp mazgāšanās reizēm karini tos tur, kur viegli tiek cauri gaiss, nevis liec kaudzītē kādā plauktā.
  5. Izvairies no nevēlamam smakām, līdzīgi kā ledusskapī, novietojot atvērtu kasti ar vārāmo sāli vai sodu, blakus palagiem un dvieļiem. Šis triks pasargās veļu no mitruma, pelējuma un slikta aromāta.2
  6. Izgatavo vienkāršu un universālu tīrīšanas līdzekli bez ķimikālijām. Šī recepte palīdzēs praktiski visu uzturēt tīru, īpaši virtuves priekšmetus un ledusskapja iekšpusi. Sajauc 4 tējkarotes sodas ar 1 litru silta ūdens un izmanto to uz sūkļi, lai notīrītu visus netīrumus.
  7. Atsvaidzini trauku skapīšus. Tāpat kā galda piederumi arī virtuves skapīši un plaukti, gatavojot tiem blakus, kļūst taukaini. Pudelē ar dozatoru sajauc 1:1 mazgāšanas līdzekli ar siltu ūdeni, izsmidzini uz virsām un noslauki sausu ar virtuves papīra dvielīšiem.
  8. Padari katlus mirdzošus ar kečupu! Jā, ar kečupu! Nedaudz kečupa var padarīt vara katlus atkal mirdzošus!
  9. Mikroviļņu krāsni vari atsvaidzināt pavisam vienkārši. Ievieto krāsnī kausu ar ūdeni kurš pildīts ar sasmalcinātu citronu. Uzgriez augstāko temperatūru un pagaidi līdz tas sāk tvaikot. Tad paturi to iekšā 15 min pirms atver durvis. Pēc šīs procedūras nebūs nekādu problēmu notīrīt jebkuras nogulsnes, jo tās veiksmīgi būs atmiekšķējušās.
  10. Lai viegli notīrītu piedegušu pārtiku no plīts virsmas nepieciešams aresola pudelē iepildīt dzeramo sodu un dažus pilienus baltā etiķa. Uzgaidi līdz parādās pirmie burbuļi, nogaidi divas minūtes un tad noslauki netīrumus ar sūkli.
  11. Atgūsti griežamā dēlīša pamatkrāsu. Lai koka dēlīti attīrītu no smakām un traipiem nepieciešams pus citrons, ar kuru iesmērē dēlīti un tad apkaisa ar sāli. Ļauj pāris minūtes iedarboties un noskalo to ar ūdeni.3
  12. Lai logi taptu spīdīgāki kā jebkad izmanto etiķi. Sajauc 1 ēdamkaroti etiķa ar 1 litru ūdens, un atstāj uz mirklīti statiski novietotā areosola pudelē. Pēc tam izsmidzinot šķīdumu uz virsmas, nepieciešams to noslaucīt ar mikro-šķiedras audumu. Papīra dvieļi šajā gadījumā nederēs, jo paliks nogulsnes.
  13. Ja tavas koka mēbeles ir saskrāpētas vai nokalpotie gadi redzami to stūros, tad noberz tās ar valriekstu čaumalām, lai maskētu bojājumus.
  14. Padari spoguli mirdzošu ar kafijas filtru palīdzību! Jaunāko ražojumu materiāls ir ideāli piemērots spoguļu virsmu tīrīšanai, jo tie neatstāj nekādas švīkas.
  15. Netīrās terases mēbeles var notīrīt ar jebkuru izsmidzināmu mazgāšanas līdzekli un siltu ūdeni, ko pēc tam noskalo ar dārza šļūteni.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.