10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Cepti kabači burciņā – ziemai

 

cepti kabači ziemai

Kabačus šim ēdienam var cept uz parastas pannas, var cept cepeškrāsnī, bet īpaši efektīvi izskatīsies, ja tie būs cepti uz grila pannas.

Šī recepte iz aizgūta no Džimija Olivera žurnāla ”Jamie”. Viņa receptē kā piedevas tiek izmantoti: ķiploki, čili, timiāns, majorāns un piparmētra. Mūsu, atvieglotajā variantā ķiplokus un čili mēs atstājām, bet zaļumus mēs aizstājām ar vienu tējkaroti kaltētu zaļumu maisījuma.

Vislabāk ir izmantot jaunos, neliela izmēra kabačus, vai cukīni.

1 litra burkai jums vajadzēs:

  • 2 kabačus /600 g
  • 0.5 gl olīveļļas
  • 1 gl ūdens
  • 50 ml citrona sulas, vai augļu etiķis
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • čili pipars – pēc garšas
  • kaltēti zaļumi – pēc garšas
  • 1 tējk. sāls
  • 1-1.5 tējk. cukura

Sagrieziet kabačus 1 cm biezās ripās. Apziediet ar olīveļļu. Apcepiet kabačus no abām pusēm apmēram 3 minūtes katru pusi. Ūdeni sajauciet ar citrona sulu, pievienojiet kapātus ķiplokus, čili piparus un zaļumus, cukuru un sāli. Marinādi uzvāriet un turpiniet vārīt uz lēnas uguns, pāris minūtes.

Saceptos kabačus kārtojiet sterilās burkās, Aplejiet ar karstu marinādi un aizvākojiet. Ceptie kabači ziemai – gatavi! Burkas ar kabačiem glabājiet vēsā vietā.

Lai labi garšo!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.