1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

7 svarīgas lietas, kas palīdzēs jums ātrāk nomest liekos kilogramus

 

Vairumā gadījumu mēs paliekam resni vielmaiņas traucējumu dēļ. Vismaz 95% cilvēces liekais svars sāk parādīties tieši šī iemesla dēļ. Tāpēc, lai liekie kilogrami pārstātu uzkrāties, ir jāpiestrādā pie savas vielmaiņas.

Uzreiz sarunāsim, ka zemāk dotās rekomendācijas jāievēro ne tikai reizi, bet gan visu dzīvi.
Un vēl viena lieta: neuztveriet ēdienu (kad runa ir par tievēšanu) par savu ļaunāko ienaidnieku. Barība ir enerģija, bez kuras nav iespējams pilnvērtīgi eksistēt.

Un tā – lūk, kā paātrināt vielmaiņu:

* vienmēr ēdiet brokastis. Tā jūs iedarbināt savu organismu un „ieslēdzat“ tā metabolismu. Protams, ne vienmēr no rīta pietiek laika un ne vienmēr gribas ēst.  Pārvariet sevi un pēc tam jūsu organisms pie tā pieradīs. Bet par laiku runājot, pabrokastot var 10 minūtēs, un organisms jums par to būs pateicīgs;

* ēdiet 5 reizes dienā, pa nelielām porcijām un vēlams vienā un tajā pašā laikā;

* zaļā tēja ir jūsu uzticamākais draugs! Zaļā tēja attīra jūsu organisma no dažāda veida šlakām. Un tieši šlakas bieži “aizsērē” mūsu vielmaiņas sistēmu un neļauj tai darboties ar visu spēku. Zaļā tēja īpaši noderīga pirms ēšanas, tā paātrina produktu pārstrādi un sadedzina līdz pat 80 kalorijām vienā reizē;

* Audzējiet muskuļu masu. Tauki (1 kg) sadedzina vien 2 kalorijas, bet muskuļu masa iznīcina 14 kalorijas. Kā lai dabū pašu muskuļu masu? Vairāk kustaties, mazāk sēžat pie datora.

* vislabāk taukus sadedzina fiziskās aktivitātes. Ja jums nav laika katru dienu apmeklēt trenažieru zāli, tad organizējieties un katru dienu patstāvīgi izpildiet pāris vingrojumus. Internets jums pastāstīs par visādām notievēšanas programmām, bet nevajag iekrist jaunības maksimālismā – izvēlieties vispopulārākos vingrojumus (ne vairāk par 10) un strādājiet ar tiem. Tikai dariet to regulāri un nevis tikai pa brīvdienām!

* produkti, kas uzlabo apmaiņas procesus: greipfrūts, citroni, jūras kāposti, āboli, sarkanais asais pipars, burkāns, zivju eļļa (to var nopirkt aptiekās, kapsulās), ābolu etiķis;

* ūdens palīdz sakārtot vai paātrināt vielmaiņas procesu. Dienā izdzeriet 5-6 glāzes ūdens. Starp citu, pasaulē pazīstami dietologi iesaka pirms ēdienreizes izdzert glāzi ūdens, tas paātrina metabolismu.

Tagad jūs zināt, kā paātrināt  vielmaiņu. Bet mēdz gadīties, ka vielmaiņa tiek izjaukta nevis nepareiza dzīvesveida dēļ, bet gan citu iemeslu dēļ, kā piemēram, vairogdziedzeru, ģenētikas saslimšanu, vitamīnu trūkuma, hormonālo traucējumu dēļ. Tur, protams, vielmaiņas procesu nevar stabilizēt, nenovēršot pamata problēmu. Tas nozīmē, ka vispirms ir jāizārstē tas, kas „saslimis“, un tikai tad var labot vielmaiņas sistēmas stāvokli.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.